Comarca

El parc natural de Sant Llorenç rebrà 2 milions d’euros

El parc Natural de Sant Llorenç està acreditat a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) des de l’any 2011

El parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac serà beneficiat amb dos milions d’euros del Pla de Sostenibilitat Turística, finançats per la Unió Europea amb el fons Next Generation. Així mateix, el parc de Sant Llorenç treballa des de l’any 2011 amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

La CETS és una certificació atorgada per la Federació Europarc a aquells territoris que, mitjançant un procés de treball participatiu, defineixen una estratègia de turisme sostenible per protegir aquests espais. Només cinc parcs en tota Catalunya compten amb aquest reconeixement. El de Sant Llorenç del Munt i l’Obac és un d’ells. En aquest sentit, un terç dels municipis de la Xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona estan adherits a aquesta certificació.

“La col·laboració publicoprivada és un dels principals actius de la Carta”, ha assenyalat el diputat d’Espais Naturals i Infraestructura Verda, Xesco Gomar, aquest dimarts en la presentació en línia de la CETS a alcaldes i alcaldesses i representants dels municipis de la Xarxa de Parcs Naturals. En la mateixa línia, Xesco Gomar va apuntar els canvis que comporta fer més sostenible l’aprofitament turístic dels espais naturals. “Canvis en com entenem la natura, en com entenem la relació entre les persones i la natura”, explica Gomar.

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona inclou 14 espais naturals que sumen una superfície de prop de 103.000 hectàrees de 103 localitats de la província. Els cinc espais acreditats, més el parc de la Serralada Litoral (que treballa en la seva candidatura per poder-se acreditar a finals del 2024), inclouen 52 municipis de les comarques del Vallès Occidental, Vallès Oriental, Osona, Bages, Moianès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Maresme i Garraf.

Acreditar més parcs naturals

A Europa, hi ha 101 espais amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), 13 dels quals es localitzen a Catalunya. La voluntat és que tots els municipis de la Xarxa de Parcs Naturals s’adhereixin a aquesta acreditació en els propers anys.

El parc natural de Sant Llorenç rebrà 2 milions d’euros
To Top