Terrassa

Nova manifestació per la sanitat pública a Terrassa

La protesta es farà el dissabte 21 d’octubre

Una dona durant la manifestació del passat 14 de gener / LLUÍS CLOTET

Com el gener passat, quan milers de persones van prendre els carrers, diverses entitats han convocat una manifestació a Terrassa en defensa de la sanitat pública. Serà el 21 d’octubre vinent i fa mesos que els convocants, la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública de Terrassa, escalfen motors. Aquest dijous, 5 d’octubre, se celebrarà una assemblea sobre la convocatòria.

La reunió, organitzada per l’associació de veïns de Sant Pere Nord, tindrà lloc a les 19 hores d’aquest dijous al centre cívic President Macià i analitzarà, en d’altres qüestions, la situació al CAP Terrassa Nord.

La protesta del gener passat, al seu pas per l’avinguda de Jacquard / LLUÍS CLOTET

Tornem a sortir al carrer per la sanitat pública. La salut és un dret, no un negoci”. Aquest és el lema que resumeix les demandes impulsores de la manifestació del 21 d’octubre, que sortirà de l’estació del Nord a les 11 hores per recórrer el passeig del Vint-i-dos de Juliol, la rambla d’Ègara i el carrer de Galileu, per acabar al raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament.

Unitat

“És molt important que lluitem tots junts, perquè la unitat és la nostra força”, indiquen els organitzadors. La comissió exigeix millores estructurals. “Que el metge de capçalera ens visiti en 48 hores, com indica el CatSalut”, per exemple. O que tots els CAPs disposin de pediatres i odontòlegs.

Reduir les llistes d’espera, millorar les condicions laborals del personal sanitari i destinar a l’atenció primària el 25% del pressupost sanitari són altres reivindicacions d’un llistat que inclou la creació d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a Terrassa i l’expulsió de la gestió privada de la sanitat pública, a més de “l’atenció integral i la prevenció en salut mental”. La situació de saturació del CAP Terrassa Nord i el CAP Sud també formen part d’unes demandes de llarg recorregut històric.

Nova manifestació per la sanitat pública a Terrassa
To Top