Esports

Berta Abellan es proclama subcampiona del Món de trial

La terrassenca encadena eel seu cinquè subcampionat en sis anys, sempre per darrere de l’anglesa Emma Bristow

La terrassenca Berta Abellan (23 anys) s’ha proclamat subcampiona del Món de trial al Gran Premi de França, celebrat a la localitat de Vertolaye, a la regió del Puy-de-Dôme.

Abellan ha estat cinc vegades subcampiona en les sis darreres edicions del Mundial. En aquesta prova, Abellán, de l’equip Scorpa, ha finalitzat segona, totalitzant 22 punts de penalització, per darrere de la seva “bèstia negra”, l’anglesa Emma Bristow, que ha sumat 17 punts i s’ha assegurat també a terres franceses el títol de campiona del Món.

A la setena secció de la darrera mànega, Bristow ha encadenat cinc penalitzacions i la terrassenca se li ha acostat perillosament, però Abellan ha caigut a la desena secció i la victòria de la prova francesa i també del Mundial han estat per Bristow, gran dominadora en les darreres edicions.

Pel que fa a la general del Mundial, Emma Bristow ja té el campionat del Món assegurat amb 172 punts, mentre que Abellan en suma 159 i té garantida també la segona posició.

Es tracta del segon subcampionat consecutiu per a Abellan, que ha acabat segona en cinc de les darreres sis edicions. En la de l’any 2021 es va classificar tercera.

En la categoria masculina, el campió ha estat el pilot de Piera Toni Bou, que acumula ja 17 títols mundials a l’aire lliure.

To Top