Terrassa

Urnes a punt i terrassencs votant

Els ciutadans ens expliquen la importància del vot, opinen sobre la campanya electoral dels partits i votar al mes de juliol

Eleccions generals 2023 a Terrassa / Lluís Clotet

Enceta la jornada electoral. Ventiladors engegats i molta gent que entra-i-surt del col·legi Abat Marcet aquest diumenge 23 de juliol. Les escales que pugen a l’escola de l’Avinguda s’omplen a poc a poc. Aquest dia és important. Inclús decisiu, alguns expliquen mentre esperen a entrar. Joves, gent gran, famílies i inclús nens petits que acompanyen als pares entren decidits a posar el sobre a les urnes. A Terrassa hi ha 158.449 persones cridades a votar. Les 261 meses disponibles s’han acabat de constituir amb les persones que havien estat seleccionades al sorteig, i en alguns casos, s’ha hagut de recórrer als suplents per poder acabar de constituir-les.

“Has de posar els dos sobres, un pel Congrés i l’altre pel Senat”, explica una dona a la seva filla. Els terrassencs i terrassenques van entrant a l’escola i els membres de les meses agafen la documentació. La gent va posant els sobres a les caixes i marxen. El contrast de temperatura que hi ha fora al pati i dins les aules és notable. És 23 de juliol, mes de vacances, però sembla que els terrassencs han esperat a marxar. O alguns, inclús, han tornat per votar.

Els ciutadans ens expliquen la importància del vot, opinen sobre la campanya electoral dels partits i votar al mes de juliol.

El Lluís Salvador ha votat a l’escola Abat Marcet

“Jo penso que ara hi ha un auge de la dreta i és important votar perquè no surtin”, assegura Lluís Salvador. El jove terrassenc explica que tenia dubtes sobre quin partit escollir, però la tendència sempre l’ha tingut clara. “Tenia clar que el meu vot aniria a l’esquerra”, assenyala. “He anat seguint els debats i trobo que igual s’hauria d’encarar d’una altra manera per arribar més als joves”, assegura. El Lluís opina que seria interessant que els partits expliquessin i informessin sobre el seu programa electoral en format vídeo. “Votar al mes de juliol és una decisió complicada, sobretot ara que hi ha molta gent de vacances, però he vist que hi ha hagut molts vots per correu i això és molt positiu”, explica Salvador, que tot just després de votar ha marxat a la platja.

La Debora Montoro ha votat a l’escola Abat Marcet

“Avui és un dia molt important, ens ho juguem tot per a la pròxima dècada i s’ha de votar”, assenyala Dèbora Montoro. La terrassenca ha votat aquest matí de diumenge i tenia “claríssim” a qui donaria el seu vot. “He seguit la campanya, però considero que aquesta és indiferent, la gent té claríssim a qui votarà i és igual el que diguin en campanya electoral”, assegura. “La clau està a la participació, sobretot la de l’esquerra, perquè la gent de dreta sempre anirà a votar”, indica Montoro. I pel que fa a votar al juliol, la Dèbora opina que si és el que s’ha decidit, s’ha de fer igualment. “Al final també pots votar per correu, la possibilitat la tens”, conclou.

La Olga i la Natàlia Giménez han votat a l’escola Abat Marcet

“Avui és important que la gent vagi a votar perquè no surti la dreta”, assegura decidida la Natàlia Giménez. “Hi ha coses que, sobretot a nosaltres ens podem treure i és crucial que puguem decidir”, afegeix la seva companya Olga Giménez. Totes dues expliquen que no han seguit gaire la campanya electoral, però tenien clar a qui votarien.

La Noèlia Nieto ha votat a l’escola Abat Marcet

“Volem democràcia i hem de lluitar pels nostres drets, pel futur, per als nostres nens i per a la nostra vida”, explica la Noèlia Nieto. La terrassenca assegura que “hem de tenir regulació en el nostre dia a dia”. Nieto tenia clar que votaria a l’esquerra. “Fins a últim moment no tenia clar a qui votaria, però he pensat que havia d’escollir un que fos més gran, que tingui més possibilitats de tirar endavant”, indica. “No he seguit la campanya, no acostumo a fer-ho, però pel que sé de cadascun ja tenia clar a qui votaria”, assegura la Noèlia. Ella i la seva família eren fora de vacances i han tornat per poder votar. “Si és per un motiu com aquest es fa i no hi ha cap problema, estàvem a prop, però si haguéssim estat lluny, hauríem votat per correu”, conclou.

L’Albert González ha votat a l’escola Abat Marcet

“Hi ha un creixement de la dreta molt gros i jo considero que això és complicat i perillós”, diu decidit l’Albert González. El terrassenc, que just s’ha despertat i ha vingut a votar sense esmorzar, ha decidit a qui votaria a últim moment, tot i que la tendència, assegura, la tenia clara. “No he seguit gaire els debats de la campanya electoral, la veritat, però ja sabia per on anirien els tirs”, explica González. I pel que fa a la data de les eleccions, l’Albert assegura que “tot dia és bo per a fer-ho”.

Urnes a punt i terrassencs votant
To Top