El torn d’ofici ha arribat als seus màxims històrics al partit judicial de Terrassa. L’any passat, aquest servei de l’advocacia va incrementar més del 23% la xifra d’assistències a la demarcació.
L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) ha informat del balanç del servei aprofitant, aquest dimecres, la celebració del Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici. és el moment, també, de recordar la reivindicació de millores en el servei. El Consell de l’Advocacia Catalana adverteix de la urgència que el Departament de Justícia “millori el finançament del sistema del torn d’ofici”.
La institució que reuneix els col·legis catalans destaca també “la necessitat de donar resposta a futurs reptes com els protocols d’atenció a infants i adolscents víctimes de violència i d’atenció a dones internes en centres penitenciaris víctimes de violència masclista”.
El col·legi terrassenc ha publicat un manifest al respecte. I ha reconegut, com cada any, un advocat. És una manera d’agrair “la tasca ingent” dels lletrats del torn “per garantir l’assistència jurídica de tothom, independentment de la seva capacitat econòmica”. Enguany la distinció serà per a l’advocada Trinidad Amela Guillamón.
Notable alt
“Les actuacions del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut (TOAD) han assolit de nou a Catalunya els seus màxims històrics i van experimentar, al llarg de 2022, un creixement del 6% respecte l’any anterior i prop d’un 23% en el nostre partit judicial“, afirma la institució.
L’any 2022, a Terrassa hi havia 268 advocats i advocades adscrits al Torn d’Ofici (6.393 professionals a tot Catalunya). El 26,56% dels lletrats exercents a Catalunya presten el servei de Torn d’Ofici. L’edat mitjana d’aquests professionals oscil·la entre els 42 i els 55 anys.
Segons l’ICATER, els ciutadans han puntuat amb un notable alt (8,68) els serveis que van rebre dels professionals del torn durant l’any 2022. Aquest grau de satisfacció s’ha incrementat en 1,07 punts respecte l’any 2021.