Esports

L’Handbol Terrassa renuncia a jugar a Primera Nacional

Roger Ortiz entrenarà l’equip, que militarà a Lliga Catalana després de tres anys a Nacional

La decisió ja està presa. El primer equip de l’Handbol Terrassa no jugarà la temporada vinent a Primera Nacional tot i haver aconseguit la permanència. Això ho ha explicat aquest dijous el president de l’entitat, Toni Alsina. Dimecres al vespre es va dur a terme una assamblea de socis, on es va acabar de tancar la decisió.

“La principal motivació és econòmica. Per la posició en la qual vam quedar classificats, hi havia un perill real que anéssim a parar al grup dels equips valencians. De totes maneres, encara que ens haguéssim quedat al grup català, la decisió hauria estat la mateixa. El club no pot assumir la pressió econòmica d’aquesta categoria”, ha assenyalat Toni Alsina.

A banda, però, una part de la motivació per jugar a partir de la temporada vinent a la Lliga Catalana és també esportiva. “Volen que les nostres plantilles es nodreixin principalment de jugadors terrassencs, de gent de la casa. En els darrers anys hem fet fitxatges, però és un model que no funciona. Hem acabat patint massa per salvar-nos”, explica el màxim responsable de l’Handbol Terrassa. L’Handbol Terrassa ha militat les tres darreres temporades a Nacional.

El club egarenc, de fet, negocia un intercanvi de places amb un club de Lliga Catalana mitjançant el qual només perdria una categoria. En tot cas, aquesta operació està pendent de la llum verda de la Federació Espanyola.

Roger Ortiz, nou entrenador

La temporada vinent hi haurà també canvi d’entrenador a l’Handbol Terrassa. Després de l’adeu de Rudi Reig, el nou tècnic serà un home de la casa. Es tracta de Roger Ortiz, l’entrenador que enguany ha pujat el sènior “B” de Segona a Primera Catalana. S’espera “una reforma important de la plantilla”, segons ha especificat el president de l’entitat. El club es troba actualment en converses amb els jugadors del primer equip, molts dels quals no continuaran en aquest nou projecte. Bona part de la plantilla es completarà amb jugadors del segon equip, així com amb altres incorporacions.

To Top