Comarca

Masana governarà en solitari a Vacarisses

ERC revalida l’alcaldia amb una majoria absoluta que permetrà a Toni Masana governar en solitari

Tercer mandat consecutiu de Toni Masana. L’alcalde de Vacarisses continuarà governant el municipi després d’obtenir un 42,74% dels vots, aconseguint així la majoria absoluta amb 7 regidors al consistori, un més que en els comicis de 2019. Malgrat la davallada significativa d’ERC al conjunt de Catalunya, els republicans han guanyat més de tres punts respecte a les anteriors eleccions. D’aquesta manera, la formació de Masana queda molt lluny de les altres forces que tenen representació al plenari municipal: UIPV-Junts (2), PSC (1), LAVV (1), VperV (1) i Vox (1). De fet, ERC es va imposar en totes les meses electorals.

Toni Masana mostra la satisfacció del seu partit pels grans resultats assolits en els comicis. “Ens sentim molt contents i tranquils perquè hem aconseguit la majoria absoluta, cosa que ens permet prendre les nostres pròpies decisions”, explica. L’alcalde assegura que ha rebut un gran suport del poble perquè “ha valorat la feina feta en aquests anys de mandat”. A més, el republicà també ha destacat “la proximitat del partit amb els veïns i entitats” com un dels motius de la seva victòria.

ERC no pactarà amb cap altre partit, ja que els 7 regidors republicans al consistori són suficients per governar sense altres forces. Tot i això, Masana vol “continuar sentint altres veus”. Així mateix, atendrà a les formacions que “proposin transformacions i millores en el municipi”. Tot i això, l’alcalde descarta fer cap mena d’acord amb l’extrema dreta (Vox). Els republicans tampoc tenen previst escoltar les propostes de La Voz de Vacarisses (LAVV) perquè, segons l’alcalde, “busca confrontacions”.

Pel que fa al medi ambient i la sostenibilitat, Masana subratlla la importància de treballar per una “transició verda al municipi”. En aquest sentit, ja es va fer una gran aposta en la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Fins i tot, Vacarisses és un dels municipis més avançats en aquest àmbit. El líder d’ERC pretén continuar avançant en la transició energètica i té previst “adquirir la tercera caldera de biomassa i alguns carregadors elèctrics al poble”.

A més, l’actual govern començarà al desembre d’aquest any la urbanització de sis nuclis del municipi. De fet, Masana comenta que “ja s’està redactant un nou pla urbanístic que també inclou nous equipaments esportius”.

Després de 50 anys de funcionament, la junta del poble i els veïns esperen que es pugui clausurar l’abocador de Coll Cardús. “Estem esperant que arribi la darrera tona per posar en marxa el tancament”, afirma Masana.

Pel que fa a la mobilitat, l’alcalde vol “potenciar la comunicació entre els nuclis del municipi”. També treballarà per “augmentar la freqüència de trens i d’autobusos que van cap a Terrassa i Manresa” amb l’objectiu de satisfer la demanda dels veïns.

Els republicans pretenen implantar un model de cotreball per donar sortida a la gent i a les empreses. D’aquesta manera, “s’enfortiria la relació de l’Ajuntament no només amb els polígons industrials, sinó també amb els autònoms”.

To Top