Comarca

Tot en l’aire després de la victòria de Som-hi

Som-hi va guanyar les eleccions, però Montagut haurà d’unir-se amb una de les dues forçes convergents (Junts o Suma’t) per aconseguir l’alcaldia

Som-hi va ser la gran sorpresa en els comicis de Matadepera. L’agrupació d’electors, liderada per Guillem Montagut, es presentava per primer cop i va aconseguir el suport del 34,25% dels matadeperencs que van exercir el seu dret a vot. D’aquesta manera, obtenen 5 regidors al consistori. Per tant, no arriben a la majoria absoluta (7 edils) i es veuen obligats a pactar amb una altra formació.

Junts per Matadepera no ha assolit els resultats desitjats. El partit encapçalat per Marcel·lí Bosch ha perdut la meitat de la representació que tenia a l’Ajuntament (ha passat de 8 a 4 regidors), convertint-se així en la segona força més votada. Nil López, l’actual alcalde, apareixia a les llistes sota la candidatura de Suma’t Matadepera, un nou partit municipalista. Suma’t ha estat la tercera força, obtenint un total de 3 regidors. Anna Piñol també formarà part del consistori després que ERC aconseguís un sol regidor.

Guillem Montagut no pot estar més satisfet amb els resultats obtinguts pel seu partit. “Crèiem que podíem tenir força suport dels barris del casc antic, però ens hem imposat a les 8 meses electorals”, destaca l’alcaldable. A partir d’ara, Som-hi haurà de començar a moure’s per formar un govern de coalició. Montagut assumeix que el seu partit no pot governar sol. Per tant, iniciaran converses per fer un pacte de govern amb Junts o Suma’t. Tot i això, el líder de Som-hi assegura que no s’oblida d’Anna Piñol (ERC), a qui li faran també alguna proposta.

Per la seva part, Marcel·lí Bosch i Nil López es mantenen a l’espera que Montagut iniciï conversacions. No es descarta absolutament res, ni tan sols un pacte alternatiu entre Junts i Suma’t, que seria suficient per aconseguir la majoria absoluta. “Tenim totes les portes obertes”, afirma Nil López.

Els pròxims dies seran crucials per al futur de Matadepera. Tot indica que Guillem Montagut serà l’alcalde de Matadepera, però encara està tot en l’aire.

Som-hi dona la sorpresa i guanya a Matadepera

To Top