L’Ajuntament de Terrassa té el dispositiu de col·legis i meses per a la jornada electoral del dia 28 de maig a punt. Així ho ha explicat la tinenta d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Ona Martínez. En aquestes eleccions hi ha novetats pel que fa a col·legis electorals i seccions censals.
Aquest any hi ha 54 col·legis electorals, 261 meses electorals i un cens de 158.689 persones. “El cens més gran que hem tingut mai i que ha incrementat respecte a les darreres eleccions en 2362 persones”, ha assegurat Ona Martínez. Les dades mostren que en aquestes pròximes eleccions hi ha una incorporació important de nous electors, joves que poden votar per primera vegada i persones nouvingudes.
El seguiment de la jornada electoral es podrà realitzar a través dels canals del ministeri, les xarxes socials i a través de la web municipal de Terrassa.
Canvis de centres electorals
En aquestes eleccions hi ha canvis en els centres electorals. S’incorporen l’escola El Vapor i el Centre Cívic Terrassa Can Jofresa i s’eliminen un seguit de centres que contenien espais reduïts. D’aquesta manera “s’evitaran les aglomeracions i garantirem la seguretat dels ciutadans”, ha explicat la tinenta d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert. També hi ha hagut canvis a les seccions censals i on anar a votar. Es pot consultar a la web municipal.
Al final de la pandèmia es van incrementar els col·legis i meses electorals per garantir les mesures de prevenció. Arran d’això s’han mantingut alguns dels nous espais (més grans i còmodes) i hem deixat d’utilitzar els espais més reduïts: Escola Oficial d’Idiomes, Escola Pere Viver, Escola Pia, Escola Ramón y Cajal, Fira de Terrassa, Institut Cavall Bernat, Masia Freixa i la Sala Muncunill.
En l’organització del dispositiu hi ha un total de 3437 persones implicades: 2.349 persones com a membres de les Meses i un total de 1.088, repartits en 783 membres de les meses que treballaran, 149 representants de l’Administració, forces de seguretat, equips d’informació, notificació, neteja, muntatge, conserges…
Kit de vot per a invidents
Per primera vegada en aquestes eleccions municipals es garantirà el vot secret i autònom per les persones invidents o amb un grau de discapacitat sever. “S’ha treballat conjuntament amb l’Once i l’ACIC (Associació Catalana per la Integració del Cec) i ho faran posant a disposició de les persones amb ceguesa que ho sol·licitin un kit de vot amb informació amb llenguatge Braille”, ha comentat Ona Martínez. “D’aquesta manera podran exercir el seu dret a vot de forma absolutament confidencial i amb plena autonomia”, ha assegurat. També es posaran a disposició nous dispositius de transport a persones amb mobilitat reduïda que necessitin desplaçament per anar a votar.