Esports

Jose Ortega, l’adeu d’un mite del Terrassa FC

El diumenge disputarà el seu últim partit amb l’equip egarenc

Ortega va ser decisiu a la tanda de penals de l’eliminatòria contra l’Izarra / Alberto Tallón

El porter del Terrassa FC Jose Ortega disputarà aquest dissabte, al camp del Teruel, el seu darrer partit com a jugador del primer equip egarenc. El club ha anunciat aquest dijous que Ortega no continuarà la pròxima temporada després de 13 temporades a la plantilla. La marxa del porter era esperada arran de la seva poca participació en l’exercici actual, on encara no ha arribat a debutar a la lliga i la seva presència a la porteria del primer equip es limita als partits de Copa Federació i de Copa Catalunya. Aquest diumenge, en tot cas, serà titular per acomiadar com es mereix a un dels grans noms de la història recent del club.

La sortida d’Ortega del Terrassa FC significa l’adeu d’un jugador que ja forma part de la història del club com un dels principals mites de la història moderna. Format en els equips inferiors del Jabac, va arribar al Terrassa FC en edat juvenil quan es va produir la fusió entre les dues entitats. Va formar part del juvenil que va ascendir a Divisió d’Honor i va debutar en el primer equip en la temporada 2009-10, disputant un partit quan encara estava en edat juvenil.

A l’exercici següent, ja va formar part de la primera plantilla i va intervenir en 4 partits aquella temporada. Però el club va entendre que amb la seva joventut era adient una cessió per madurar futbolísticament i va jugar a préstec durant un any en el Júnior de Sant Cugat. A la temporada 12-13 va tornar al Terrassa, però encara amb un paper secundari defensant la porteria egarenca en 4 oportunitats.

És a partir de la temporada 2013-14 quan es consolida com a porter titular del Terrassa FC en un campionat en el qual es disputa el “play-off” d’ascens a Segona “B” contra el Linares. A l’any següent, manté el seu paper en l’equip, però a la temporada 2015-16 marxa del Terrassa FC per incorporar-se al Granollers. A la capital del Vallès Oriental va estar un any (va disputar els 38 partits de lliga) i torna a Terrassa consolidat com un dels millors porters de la Tercera Divisió.

En les tres temporades següents ho juga pràcticament tot (només es perd un partit al final de la lliga 18-19). Disputa dues promocions i bat un rècord d’imbatibilitat amb 840 minuts sense rebre cap gol en el campionat 2016-17.

La seva condició de titular es va mantenir en el temps fins aquesta temporada. L’aposta del club per Marcos Pérez va fer que la seva presència s’hagi limitat a 4 partits entre Copa Federació i Copa Catalunya.

To Top