Matadepera

Matadepera celebra la XVIII Festa del Reciclatge

Es duran a terme un munt d’activitats gratuïtes i obertes a tots els públics per continuar amb la tasca de conscienciació de la població

Festa del Reciclatge a Matadepera l'any 2022 / Miquel Badia, Ajuntament de Matadepera

La Regidoria de Medi Ambient de Matadepera ha organitzat per al pròxim dissabte 6 de maig la XVIII Festa del Reciclatge, a la plaça del Casal de Cultura. L’esdeveniment commemora el dia en què es va posar en marxa la recollida selectiva d’escombraries porta a porta i les altes xifres de reciclatge que ha aconseguit registrar el municipi.

Matadepera encapçala la llista de municipis catalans que més reciclen del país. Segons les últimes dades de l’Agència de Residus de Catalunya, el municipi matadeperenc recicla fins al 90 per cent dels seus residus, registrant una de les taxes de reciclatge més altes.

L’any 2005 es va instaurar per primera vegada el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, un mètode que consisteix a lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció.

Activitats per a tothom

Es duran a terme un munt d’activitats gratuïtes i obertes a tots els públics per continuar amb la tasca de conscienciació de la població. Els tallers i activitats de la festa començaran a les 11 i acabaran cap a les 2 hores de la tarda. Els Amics del Pessebre de Matadepera faran una formació sobre reciclatge, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona durà a terme un taller d’endrapasomnisSolidança en farà un de Manualitats amb CDs, i la Fundació Espigoladors mostrarà com fer cuina d’aprofitament.

Jovita Ponce parlarà en el taller “Viure sense plàstic” sobre la cultura d’un sol ús i el moviment Residu Zero, i l’Ajuntament de Matadepera, en col·laboració amb Solidança, instal·larà la mostra “La meva roba… Residu o recurs”, un treball sobre l’impacte dels residus tèxtils al planeta fet per Dolors Lacueva.

Els assistents també podran visitar una exposició sobre el compostatge, creada pel mateix Ajuntament amb motiu de la Setmana Europea del Compost, al costat de la qual també hi haurà un aparell compostador i una parada informativa sobre l’autocompostatge casolà a Matadepera.

Per la seva banda, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental repartirà bosses de compost que provenen de residus recollits a la planta de Can Barba per adobar les plantes de balcons i terrasses. A banda de totes les activitats relacionades amb la gestió de residus, la regidoria ha programat dos actes més: un concert de la Banda de Matadepera i un aperitiu popular, que començaran a les 12:30 del migdia.

Festa del Reciclatge a Matadepera l’any 2022 / Miquel Badia, Ajuntament de Matadepera

Activitats infantils

Per als més petits també hi haurà activitats. D’una banda, podran gaudir d’una sessió de jocs de participació construïts amb materials recuperats a càrrec de Guixot 8 i “El gargot picat”. I, d’altra banda, el joc “Els monstres del reciclatge, una iniciativa lúdica dissenyada per l’Ajuntament de Matadepera per ensenyar els infants a separar els residus i a reciclar.

To Top