Terrassa

El Parc Audiovisual aposta per ampliar la seva capacitat de producció

La factoria està al 90% de la seva capacitat i amb reserves fins l’estiu de 2024

Mario Casas rodant a Terrassa "Mi soledad tiene alas", la seva ópera prima

La Taula de l’Audiovisual es va reunir ahir al Parc Audiovisual de Catalunya coincidint amb la presentació del nou TRS Film Lab. Integrada per les escoles, les entitats i les empreses que conformen l’ecosistema audiovisual de la ciutat, va fer balanç del darrer exercici i va posar sobre la taula els principals reptes de futur que haurà d’afrontar la factoria audiovisual.

El primer serà “ampliar la capacitat de producció -anuncia el regidor Pep Forn-. Estem a un 90% d’ocupació i fent servir espais de l’Hospital del Tòrax per filmar i deixar lliures alguns platós”.

La demanda de produccions audiovisuals ha recuperat plenament el pols després de l’aturada de la pandèmia i l’augment del consum de continguts digitals empeny un sector que necessita estudis on produir.

En aquest context, el parc Audiovisual de Catalunya ja incorpora a la seva agenda la prioritat d’incrementar la seva oferta d’espais i serveis per donar resposta a la demanda de les productores.

Rodatge de la pel·lícula de Netflix “Un hombre de acción” a l’antiga seu de Caixa Terrassa, el gener de 2023 / Nebridi Aróztegui

Hem d’ampliar la capacitat perquè necessitem créixer en produccions”, explica Forn. Al parc, el ritme de reserves és òptim i en aquest moment “s’estan fent demandes d’espai i de serveis per l’estiu de 2024”.

Entre els reptes de futur del Parc Audiovisual també destaquen l’impuls de la xarxa educativa, amb el projecte del Film Lab com a motor, i la creació a la ciutat d’un centre de formació professional integrat en oficis vinculats a la cinematografia.

El mes de gener, representants del Departament d’Educació i de la secretaria general de Formació Professional es van desplaçar a Terrassa per mantenir una reunió amb les autoritats municipals a les instal·lacions del Parc Audiovisual i conèixer el projecte.

És en aquest punt on s’ubicarien les aules del nou centre integral de formació professional, concretament a l’edifici de l’antic Hospital del Tòrax. Hi ha més de 30.000 metres quadrats disponibles que es podrien habilitar com a centre d’estudis.

El projecte contempla la formació en tota mena d’oficis relacionats amb el món audiovisual i el cinema, com ara electricista, creació d’escenografia efímera, tècnics de so, d’edició d’imatge i so, muntadors d’escenaris i equips, vestuari, perruqueria, caracterització i maquillatge especialitzat, entre d’altres.

El centre, en un entorn professional com el Parc Audiovisual, permetria les empreses captar futurs professionals amb una primera oportunitat com a estudiants en pràctiques.

El Parc Audiovisual aposta per ampliar la seva capacitat de producció
To Top