Terrassa

5 places de Terrassa amb noms peculiars

Coneixes la història que hi ha darrere el nom d’aquestes places?

Plaça de Salvador Espriu a Terrassa

El nomenclàtor oficial de Terrassa ha atorgat 1.308 noms a diferents espais de la ciutat. Molts carrers i places, però, continuen sent coneguts pels terrassencs amb altres apel·latius fruit dels esdeveniments que un dia van tenir lloc en aquell espai. I sembla que ja no hi ha marxa enrere. Per molt temps que passi, aquests espais seran coneguts pels ciutadans per un nom que no va ser assignat pel Govern de Catalunya.

(1) LES 4 CARRETERES

Tres vies i només dues tenen el dret a aquesta denominació. Aquest enclavament de la ciutat agrupa la carretera de Rubí amb la de Montcada i el carrer de Topete. És curiós, però, que en realitat només hi ha tres vies i que, amb la denominació de carretera, només n’hi ha dues. En aquest punt passen cada dia un gran nombre de vehicles perquè des d’aquesta part es pot anar cap a una de les zones més bullicioses de la ciutat o cap a poblacions veïnes de rellevància.

(2) PLAÇA DELS COLOMS

També coneguda com a plaça de Salvador Espriu

De coloms en podem veure per gairebé totes les zones de la ciutat. Si més no, ben segur hauràs hagut d’esquivar-ne uns quants a la plaça de Salvador Espriu. Aquesta coneguda plaça del centre acull aquests nombrosos ocells, i per aquest motiu és popularment coneguda com la plaça dels coloms. Els més menuts també l’han denominat la plaça “dels Piu-Pius”.

(3) PLAÇA ROJA

Oficialment anomenada plaça de Ca n’Anglada

En les dècades dels anys seixanta i setanta, el barri Ca n’Anglada era el punt àlgid de la lluita antifranquista, liderada per militants comunistes del PSUC i aquesta plaça acollia algunes de les protestes o manifestacions que es feien contra la dictadura. Per aquest motiu, la plaça de Ca n’Anglada, que en el seu moment es deia plaça de Pius XII, avui és coneguda com a plaça Roja, fent referència al color vermell que sempre ha exhibit aquest moviment polític.

(4) PLAÇA DEL TAURÓ

També coneguda com a plaça de l’Aigua

Situada a un espai que era conegut com el Pla de les Bruixes, aquesta plaça és la part central d’una rotonda que acarona algunes de les vies principals de la ciutat com l’avinguda de l’Abat Marcet, la de Jaume I, la carretera de Matadepera o la Rambla de Francesc Macià. L’escultura del mig de la rotonda, anomenada monument Tall, forma una figura blanca que recorda l’aleta d’un tauró. Va ser inaugurada tres mesos abans de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona, jocs en els quals Terrassa va ser subseu olímpica.

(5) PLACETA DE CORREUS

O també plaça de Mossèn Cinto Verdaguer

Aquesta plaça, en realitat, és la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer, però en estar situada al costat de l’oficina principal de Correus de la ciutat, rep popularment aquest nom. Cal diferenciar-la de la placeta Saragossa que, antigament, també se la denominava com a placeta de Correus Vell, per la mateixa causa.

To Top