Terrassa

10 discoteques desaparegudes de Terrassa (les suggerències dels lectors)

A la primera entrega de les 10 discoteques de Terrassa que ja no existeixen vam presentar els locals més coneguts, o els que ens van semblar més coneguts. Els nostres amables lectors es van encarregar de recordar-nos que ens n’havíem deixat moltes

Terrassa va ser terra abonada per a múltiples discoteques. Als anys 70, 80 i 90 del segle passat, la vitalitat nocturna de la ciutat estava en plena ebullició. Avui han desaparegut totes i les que funcionen actualment es poden comptar amb els dits d’una mà.

A la primera entrega de les 10 discoteques de Terrassa que ja no existeixen vam presentar els locals més coneguts, o els que ens van semblar més coneguts. Els nostres amables lectors es van encarregar de recordar-nos que ens n’havíem deixat moltes.

De fet, no ens les havíem deixat, ja que a la tria n’hi cabien només deu. Si entrava una n’havia de sortir una altra. És per això que hem decidit oferir una segona entrega d’aquells espais d’oci nocturn que han quedat en el record.

(1) Cerebrum

Va ser una de les primeres discoteques de Terrassa. Estava situada al número 327 de la Rambla d’Ègara, al costat del restaurant La Taverna. Era una discoteca amb un públic fonamentalment del Centre. S’hi podia escoltar la música que sonava als anys 70 i 80.

(2) Barro

Situada al carrer de Bartomeu Amat, el “Barro” va viure els seus anys de glòria a principis de la dècada dels 80 del segle passat. Posteriorment es va convertir en la no menys desconeguda “Caña Dulce”.

(3) Gran Casino

Situada al carrer de la Font Vella, la discoteca de l’emblemàtic edifici terrassenc acollia tota mena de públic. Hi sonava la música dels anys 80, com Police. Quan tancava, eren habituals les seves cançons lentes. Avui, en aquest indret hi trobem la llibreria Abacus.

(4) Reprise

Situada a l’avinguda de Barcelona, el “Reprise” va tenir molta tirada als 80. El seu públic era força “mainstream”. Posteriorment es tornaria a obrir amb el nom de “Chapeau”, “Imatge”, i “Tres punts”. La darrera abans de tancar va ser “Sala Barcelona”. El local estava situat entre el centre cívic Montserrat Roig i l’antic Cine Avenida.

(5) Baby’O

Es tracta d’una de les discos mítiques de La Rasa. Estava situada a l’actual plaça del Vapor Ventalló. El públic era bastant jove i hi sonaven les darreres novetats musicals. Va acabar sent un “after”.

(6) Bluff

Ubicada al carrer del Prat de la Riba, el “Bluff” era un local de dos pisos, amb la pista i dues barres abaix. Va viure el seu moment dolç a la dècada dels 90.

(7) Macxim

Aquesta era una discoteca per a gent gran. No s’hi podia entrar amb esportives, tot i que fossin cares. Es trobava al passeig del 22 de Juliol. Actualment està enderrocada.

(8) Zodiac

La freqüentava la gent dels barris, tot i que s’hi podia trobar de tot. Estava situada a la Rambleta del Pare Alegre. S’hi podia escoltar de tot, especialment música espanyola.

(9) Oxido

Situada al Cementiri Vell, concretament al passeig de Joan Miró. Va tenir diversos noms. Abans s’havia anomenat BBP. S’hi escoltava força rock espanyol i també internacional. Va ser un important lloc de trobada del jovent de finals de segle.

(10) La Nit

Amb l’obertura del Parc Vallès es van inaugurar tot un reguitzell de microdiscoteques, una al costat de l’altra. Responien al nom de “La Nit”. En els darrers anys del segle XX i primers del XXI va esdevenir el pol principal de l’oci nocturn a la ciutat. Hi venia gent d’arreu del Vallès. Amb el pas dels anys, però, les modes van anar virant i “La Nit” i tots els seus múltiples ambients van desaparèixer. Just a davant, al primer pis, hi havia la discoteca “Mojito”, on s’ensenyava a ballar salsa i tota mena de balls caribenys.

To Top