Esports

Espanya busca una plaça a la Pro League femenina de hockey

La selecció participa a la Nations Cup que es disputa a València

El seleccionador espanyol femení, Adrian Lock, en un partit del darrer Mundial / Nebridi Aróztegui

Cinc jugadores terrassenques formen part de la selecció espanyola femenina de hockey que aquest diumenge inicia la seva participació a la FIH Nations Cup, un torneig internacional de nova creació que dona una plaça per a la pròxima Pro League. La competició, que finalitzarà el 17 de desembre, es disputa a València i és la primera cita destacada del combinat d’Adrian Lock després del Mundial que es va disputar a Terrassa en el mes de juliol. Les jugadores egarenques convocades són les següents: Clara Badia (Manheimer), Clara Pérez (Atlètic Terrassa), Marta Segú (Polo), Júlia Strappato (Júnior) i Clara Ycart (DHC).

La resta de jugadores seleccionades són les següents: Patricia Álvarez, Constanza Amundson, Florencia Amundson i Xantal Giné, del Polo; Sara Barrios, María López, Candela Mejías, Beatriz Pérez i Alejandra Torres-Quevedo, del Club de Campo; Laura Barrios, del Kampong; Belén Iglesias, del GTHGC; Lucía Jiménez, del Mannheimer; i Jana Martínez, del Júnior. Com a reserves figuren Mailen García, del Club Egara, i Laia Vidosa, del Júnior.

El torneig compta amb la participació de vuit seleccions, dividides en dos grups. En el grup “A”, a més d’Espanya, han quedat enquadrades Irlanda, Itàlia i Corea. En el grup “B” competiran Xile, Índia, Japó i Sud-àfrica.

La selecció debutarà el diumenge, a les 13 hores, contra Irlanda. El dilluns, amb el mateix horari, Espanya tindrà com a rival Corea. I el dimecres dia 14 tancarà la primera fase de la competició amb Itàlia també a les 13 hores.

Els dos primers classificats de cada grup passaran a les semifinals i els equips que finalitzin la primera fase en la tercera i quarta plaça es creuaran per disputar la fase del cinquè al vuitè lloc.

Espanya afronta aquest torneig amb l’objectiu d’assolir el primer lloc i la classificació per a la pròxima edició de la Pro League, una competició que ha disputat en l’edició de 2022 com a convidada a causa de les baixes d’Austràlia i Nova Zelanda a causa de la pandèmia.

Aquest nou format en el calendari internacional suposa un canvi significatiu, ja que introdueix la figura de l’ascens i el descens a la Pro League.

La selecció masculina, a San Fernando

La selecció espanyola masculina, amb la participació de deu jugadores terrassencs, debuta demà en el Nations League Tournament Road to India, un torneig internacional que es disputa a la ciutat de San Fernando (Cadis) fins al 22 de desembre i que serà la darrera prova abans de la disputa del Mundial que es disputarà a l’Índia. Espanya debuta a les 17 hores contra el Japó. El dia 14 jugarà el segon partit amb Corea i el 16 el seu rival serà Gal·les. El dia 18, Espanya s’enfrontarà Bèlgica, el dia 19 el seu rival serà França i el 21 tancarà la competició amb la selecció d’Alemanya. El Mundial tindrà lloc entre el 13 i el 29 de gener.

Espanya busca una plaça a la Pro League femenina de hockey
To Top