Comarca

Planta fotovoltaica d’autoconsum compartit a Ullastrell

La Diputació de Barcelona ha concedit un ajut de 188.697 euros per al projecte

La pista poliesportiva on anirà la planta solar

L’Ajuntament d’Ullastrell va redactar un projecte per a la implantació d’una planta solar fotovoltaica d’autoconsum compartit al sostre de la pista poliesportiva. Per tirar-ho endavant, es va demanar fa uns mesos una subvenció a la Diputació.

Aquesta setmana s’ha rebut la resolució de la Diputació de Barcelona amb la concessió d’ajut econòmic de 188.697,24 euros, en règim de concessió directa amb concurrència a l’Ajuntament per a la realització d’aquesta actuació en el marc del Programa sectorial Renovables 2030 d’aquest ens.

El projecte té un cost de 209.663 euros. Aquests diners es cobriran en un 90% amb aquest ajut i el 10% restant amb la incorporació de crèdit del romanent municipal del 2021. Aquesta instal·lació constarà de 180 panells fotovoltaics i una potència instal·lada de 81 kWp. D’aquesta manera, es pretén alimentar part de la zona esportiva, l’edifici de les Escoles Velles, l’Edifici del Progrés i prop de 80 habitatges particulars puguin adherir-se a la instal·lació.

La placa fotovoltaica generarà anualment 108 MWh i banda de l’energia consumida per aquest autoconsum compartit, l’energia que quedi com a excedent serà injectada directament a la xarxa elèctrica, essent compensada automàticament degut a les característiques de la instal·lació.

A més, per completar aquesta instal·lació es posaran també bateries per tal d’acumular l’energia captada durant el dia i poder utilitzar en l’enllumenat i reg de la zona esportiva de nit.

A principis del 2023

S’espera que l’obra pugui començar a principis del 2023 i se sumi a la resta d’instal·lacions municipals que ja es nodreixen d’energies renovables com el Casal, l’Escola Serralavella, La Llar d’infants el Cucut o l’Ajuntament. La transició energètica és necessària i l’Ajuntament d’Ullastrell segueix fent passos per alimentar els edificis municipals d’energies verdes i fer-los més resilients i menys dependents dels combustibles fòssils.

To Top