Barri de les Torres de Can Parellada Terrassa Nebridi Aróztegui (16)
Terrassa

Les Torres proposa una zona verda al carrer del Marroc

La zona queda inundada de fang i pedres quan plou amb intensitat

Terreny proposat per l'associació de veïns per adequar-hi una zona verda / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“Tot aquest terreny és municipal”, diu Ángel Moreno, president de l’associació de veïns dels Torres de Can Parellada mentre assenyala una gran parcel·la repleta de vegetació situada entre els carrers del Marroc, de la Guinea i de Grècia. El terreny és més alt que el carrer i la calçada s’omple de fang i pedres quan plou molt. L’entitat veïnal ha proposat a l’Ajuntament la creació d’una zona verda.

En la intersecció del carrer del Marroc amb el de la Guinea encara s’aprecia la grava acumulada d’esllavissades de fa mesos. El carrer del Marroc dibuixa un pendent pronunciat en aquest tram i arrossega material del terreny. En episodis de pluja intensa, el carrer de la Guinea s’inunda de fang i es torna “intransitable”, denuncia l’associació de veïns. Alguns residents veuen impedit l’accés als seus habitatges, afegeix.

L’entitat ha presentat una proposta a l’Ajuntament per crear en aquest sector una zona verda “per a ús i gaudi dels veïns”, construint un talús amb inclinació cap a l’interior per evitar el corriment de terres i l’edificació d’un mur amb escales per a l’accés al terreny. El projecte inclou la creació de voreres en el perímetre de la parcel·la i, per descomptat, la neteja d’un terreny dominat per la vegetació descontrolada i la substitució d’arbustos i males herbes per “gespa o similar”. La proposta es completa amb la col·locació de jocs infantils i la instal·lació d’una font.

Parc

Les Torres de Can Parellada compta amb més terrenys semblants, i amb més projectes veïnals per al seu arranjament. L’entitat presidida per Ángel Moreno ha demanat també el condicionament d’una zona verda al carrer d’Oceania.

Fa anys es va avaluar l’opció d’habilitar allà un espai de barbacoa i pícnic, possibilitat que va quedar descartada després de la protesta de veïns. L’associació reclama una actuació al sector per crear-hi un parc per a l’oci familiar i la pràctica d’esport.

Les Torres proposa una zona verda al carrer del Marroc
To Top