Terrassa

La Fundació Impulsa becarà 41 joves perquè puguin estudiar FP a Terrassa

Dels nois i noies becats aquest últim any arreu de Catalunya, un 95% ha finalitzat el curs i el 85% s’han titulat

La mentora Silvina Schcvartz i la jove becada Hafsa Chamsi / Nebridi Aróztegui

Una quarantena de joves terrassencs podran beneficiar-se d’una beca de la Fundació Impulsa per estudiar un cicle de formació professional (FP) el curs vinent. L’entitat, que va aterrar a Terrassa ara fa un any, ha becat aquest curs 2021-22 un total 23 nois i noies d’entre 16 i 20 anys, que seguiran becats l’any vinent per seguir cursant els seus estudis. A ells s’hi afegiran nous joves que començaran un cicle d’FP seleccionats d’entre 42 sol·licituds rebudes. Així, la xifra de becats a Terrassa el pròxim curs ascendirà fins als 41.

A tot el territori català, l’entitat té previst becar un total de 304 joves, pels 247 que ha becat aquest últim curs a Osona, a la Garrotxa, al Berguedà, al Moianès, al Bages, a Terrassa, a Sabadell i al Baix Empordà. 112 seran els nous joves (60 noies i 52 nois) que han estat seleccionats un cop finalitzat el procés i analitzades les 277 sol·licituds rebudes per part de 90 centres educatius. Aquests nous nois i noies se sumen als 192 que continuen de promocions anteriors i per tant, la previsió per al proper curs és que la Fundació Impulsa necessiti 119 nous mentors, dels quals ja només en falten 14.  

Des de la fundació destaquen que dels joves becats aquest últim any, un 95% ha finalitzat el curs i el 85% s’han titulat, molt per sobre del 50% de la mitjana catalana en l’FP. “Aquest èxit avala el Mètode Impulsa, un acompanyament formatiu i humà que desplega la Fundació Impulsa per avançar en la igualtat d’oportunitats dels joves, en xarxa amb professionals, entitats, empreses i institucions del territori”, sostenen des de l’entitat. I és que a més de les beques, als tots els joves se’ls assigna un mentor amb qui tenen trobades periòdiques al llarg de l’any. 

Una oportunitat per a joves amb ganes i talent

En el procés d’unió de parelles entre alumnes i voluntaris pel curs 2021-2022 es van unir 146 noves parelles de mentoria, que es van sumar a les 101 que seguien el curs anterior, teixint un total de 247 relacions de mentoria que han generat 2.729 trobades al llarg del curs. Unes trobades que enguany s’han reforçat proporcionant diferents propostes d’activitat mensuals per part de l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa i que han contribuït a potenciar les relacions de mentoria.

Des de l’entitat ressalten que es tracta d’una de les apostes per aquest curs en la implantació de millores en el pla de formació i acompanyament a mentors, que també ha donat els seus fruits. “Volem destacar l’impacte que aquestes relacions han tingut especialment en el cas dels alumnes amb informe de risc social i risc social greu (joves amb un índex d’abandonament escolar molt alt): dels 66 joves amb informe de risc social, un 94% ha aprovat el curs”, explica la responsable d’organització de la Fundació Impulsa, Carla Vidal.

L’orientació acadèmica i laboral també ha estat una de les apostes de la Fundació Impulsa per aquest curs: s’ha impulsat la primera Jornada Impulsa Futur, d’orientació als joves, amb la complicitat del món empresarial i el la que van participar-hi 125 joves i 12 aules de diferents centres educatius; i formacions gratuïtes d’anglès. En aquest sentit, e71% dels joves becats ha trobat una feina vinculada amb els seus estudis un cop han finalitzat el seu pas per Impulsa.

La Fundació Impulsa becarà 41 joves perquè puguin estudiar FP a Terrassa
To Top