Terrassa

Tallers per a joves que replantegen la seva visió de la masculinitat

Els joves podran treballar en grup l’impacte de l’estereotip de masculinitat a través del rap i el hip-hop

S'ensenyarà els joves a prendre consciència del propi poder social i del seu impacte a través del rap i el hip-hop

L’Ajuntament de Terrassa organitza dos tallers enfocats a les noves masculinitats alternatives per a joves, de la mà dels serveis de Polítiques de Gènere i Joventut. La primera sessió serà el proper 13 de juny de 18h a 21h i estarà adreçada als joves que participen de forma habitual en el projecte Districte Jove 6. La segona, es durà a terme el 20 de setembre de 16.30 a 19.30 hores i estarà oberta a tots els joves de la ciutat. Per aquesta ocasió s’obriran les inscripcions a principis de setembre. Ambdues sessions aniran a càrrec de l’entitat Ulleres per esquerrans i de l’artista educatiu Erol Urbà.

Els tallers “Beating masculinitats” aproximaran els joves a començar a prendre consciència del propi poder social i del seu impacte, a través del hip-hop i el rap, amb l’objectiu de poder expressar i desprendre un discurs i posicionament com a homes respecte les noves masculinitats. Tot i ser una introducció a les dues temàtiques (masculinitats i hip-hop), és una forma clau de poder començar a fomentar l’expressió i la creació d’un discurs col·lectiu que no només repensi i deconstrueixi la masculinitat hegemònica, sinó que produeixi art posicionat.

La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, assegura que “aquests nous espai de debat fomenten el pensament crític vers un tema que encara genera molta controvèrsia”, i és per això que considera “imprescindible començar a generar nous relats i sobretot nous referents de masculinitat, sobretot per als joves, que ens encaminin cap al canvi social que la societat i la nostra ciutat necessita”. Per la seva banda, la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, posa en valor la idea que “els joves necessiten nous referents, nous models, compartir diàlegs que els permetin trencar amb el masclisme, així com descobrir i reafirmar-se en rols més sans i igualitaris”.

Terrassa treballa fermament amb l’objectiu de la no discriminació i la desigualtat per qüestions d’identitat i expressió de gènere. Aquests
dos tallers, juntament amb el que es va realitzar en el marc de la campanya del Dia Internacional de les Dones, “Repartim-nos les feines. Som corresponsables”, a càrrec de Marcos Castro, formen part de la nova línia de treball sobre masculinitats alternatives, per la qual aposta el Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa.

To Top