Terrassa

IMAN i Sacyr netejaran els edificis municipals

L’Ajuntament de Terrassa ha adjudicat el contracte per un període de dos anys prorrogable fins a quatre per un import de 18,7 milions d’euros

La neteja de les aules públiques forma part del paquet d’adjudicació de la neteja / nebridi aróztegui

L’administració local ha adjudicat un dels contractes més importants del hòlding municipal, per l’envergadura del servei i per la seva quantia econòmica. La junta de govern ha aprovat l’adjudicació del servei de neteja i desinfecció dels espais interiors i exteriors dels edificis de l’Ajuntament de Terrassa i dels centres públics d’educació i altres que depenen del servei d’Educació. En total, 94 centres a la ciutat que han estat dividits en dos lots.
Les empreses IMAN Cleaning, SL ha estat l’adjudicatària del lot número 1, que inclou 42 edificis municipals. El lot 2 ha estat adjudicat a Sacyr Facilities, SA que es farà càrrec de la neteja i desinfecció dels centres públics d’educació de la ciutat.

El contracte té un import global de 18,7 milions d’euros i té un termini de dos anys prorrogables de manera bimensual fins a dos anys més.

Les dues empreses donaran el relleu a l’actual adjudicatària del servei a la ciutat: l’empresa Multiserveis Ndavant, SL La firma va concórrer en el concurs per l’adjudicació, però la seva puntuació ha estat inferior a les dues guanyadores en la licitació.

La firma, però, vol comprovar els criteris de selecció i el passat 5 d’abril va remetre un escrit a l’Ajuntament de Terrassa sol·licitant poder accedir a l’expedient i a les memòries de les empreses licitadores.
De moment aquest és l’únic gest de Multiserveis Ndavant, un pas que posa en alerta l’administració local, que en els darrers anys ha hagut de fer front a dos processos complexos d’adjudicació de serveis públics, alterats per la pluja de recursos de les empreses sortints.

Set empreses han competit pel servei de neteja, inclosa l’actual adjudicatària Multiserveis Ndavant

És el cas de Mina i Agbar en el procés de municipalització de la gestió de l’aigua a Terrassa – que va començar el 2017 i encara cueja als tribunals- i el concurs per renovar la concessió del transport públic a la ciutat. En aquest cas l’actual concessionària, Avanza, encadena dotze pròrrogues després de diverses licitacions frustrades.

L’adjudicació a Safir i a IMAN dels contractes de la neteja i la desinfecció dels centres municipals i els centres públics d’educació va passar dimarts per la comissió informativa de Cicles de la Vida i ahir es va abordar, en el format donar compte, a la comissió informativa de Serveis Generals i Govern Obert.

A la reunió, el tinent d’alcalde Isaac Albert va dir que els serveis municipals “estarem amatents” a l’evolució del concurs de la neteja, tot i que va insistir que fins ara només hi ha hagut una petició d’informació. Alfredo Vega, president del grup del PSC i exalcalde socialista, va recordar que en anteriors licitacions “hi havia una avaluació externa del servei que caldria mantenir”

IMAN i Sacyr netejaran els edificis municipals
To Top