Cultura i Espectacles

Un músic anglès amb ADN terrassenc

El compositor presenta el seu àlbum “Café de la musique”

James Parki acabar d'estrenar el seu primer àlbum

Va créixer a Southport, prop de Liverpool (Gran Bretanya), amb la música gràcies a la seva mare, qui malauradament va morir el Nadal de 2020. Al seu costat va aprendre a tocar el piano i la flauta i a escoltar clàssica i moderna. A poc a poc, amb l’edat, va ampliar la seva discografia amb música moderna i a prendre contacte amb el sector perquè, juntament amb la seva mare, distribuïa música als supermercats per tota la regió del North West d’Anglaterra, per la divisió anglesa d’Handleman UK, una empresa que ja no existeix.

James Parki, de nom artístic JJ Parki, terrassenc d’adopció, ha estrenat el seu primer àlbum discogràfic, “Café de la musique” , que ha estat motiu d’interès per una discogràfica alemanya.El nou àlbum aplega onze temes amb lletres pròpies i melodies que naveguen a ritme d’estils diversos: jazz, pop, tradicional, electrònica, en funció de les col·laboracions trobades. Parki explica que és un disc que parla de les emocions. “La meitat d’aquest treball va sortir en el confinament de la pandèmia. Són lletres que parlen de sentiments, del que ens passa”. El compositor destaca algunes de les cançons com “Hard to forget”, en col·laboració amb la cantant, actriu i model australiana Hayley Gia Hught.

La cita perquè amb ella va començar a col·laborar amb la discografia alemanya, FBP Music Publishing. A partir d’aquí va arribar un segon contracte amb “More than love”. Ambdós temes es poden escoltar a Spotify i val a dir que l’última està tenint un gran èxit. En cinc setmanes va aconseguir 4 mil reproduccions. Una altra cançó que ha tingut molt bona acollida a Sptotify és “My Esprit”.

Parki diu que té facilitat per escriure lletres i que, per això, sempre està buscant compositors que els hi posin la música. La recerca dona fruits. Fins ara ha col·laborat amb Josefina Echenique, la popular cantautora de folk, pop i jazz. Hi va connectar durant el confinament, a través de la pàgina Starnow. La cantautora es va interessar per musicalitzar un tema escrit per Parki basat en les obres de l’escriptora Gloria Fuertes. A Europa també ha fet lletres per artistes d’Anglaterra, Escòcia i Països Baixos.

Col·laboracions
Aquí a l’Estat també s’han donat iniciatives reeixides. El grup de country gallec Electric Sunset ha posat música al seu tema “Let’s get back in the car”. I també han sortit treballs a Catalunya. El grup de jazz de Manresa Massa Malta també es va interessar pel tema “Her voice” i va posar la música. A més, els temes “Face to face” i “Her voice” formen part de la banda sonora del curtmetratge català “Rendición” del cineasta Joaquim Bundó. Acostant distàncies, Parki també explora el sector de la música terrassenca. Ha tingut bona sintonia amb Ivan Jiménez amb la cançó “Free me”. En aquest tema, ha escrit la melodia i canta una mica.

Són els primers èxits d’un britànic adoptat terrassenc que n’espera que en siguin més. “Jo, professionalment, faig classes en una escola d’idiomes, però la música m’ha acompanyat sempre i vull seguir amb ella”. Vol fer carrera musical des de Terrassa, ciutat on ha establert residència des de 2018 després d’una dècada de viure a Catalunya. “Vaig venir aquí, molt jove, a 13 anys, em vaig enamorar i em quedaré. Ja tinc ADN català i en sento com a casa. He perdut els pares, sóc fill únic i, malauradament, ja no tinc família directa a Anglaterra”.

Un músic anglès amb ADN terrassenc
To Top