Joan Carles Folia
Santosh Kalwar, Doctor en Ciències en Tecnologia (Interacció home-ordinador) – Informàtic – Emprenedor – Desenvolupador de programari/web – Escriptor/Autor – Poeta – i com s ’auto-defineix ell, un ésser humà senzill.
Ja ens preparava fan uns anys enrere per entendre el fet que el nostre comportament, les nostres accions són una clara manifestació de la nostra manera de pensar. Ell deia: “canviem la nostra manera de pensar i canviarà tot allò que ens envolta” i era un veritable precursor del que més tard, les neurociències ens han demostrat sobradament.
Els pensaments que es generen en el nostre cervell, les projeccions que fem de com són les coses en l’actualitat i també les que esdevindran en el futur es convertiran en els veritables guies que conduiran les nostres vides. Treballar sobre uns judicis cognitius arrelats a una visió del món oberta, clara, positiva i proactiva farà que absolutament tot el nostre patró vivencial vagi en aquesta direcció. Pensar que el dia serà un martiri i un desastre farà que al final de la jornada el dia s’hagi escrutat des del suplici de la catàstrofe. Quina merda de vida !
Els pensaments actuen en forma de catifa que ens acompanya per transitar per la vida i el color de la catifa sempre dependrà d’una elecció personal que ens aproparà a travessar-la amb més o menys dificultat. Hi ha persones que sempre caminen sobre catifes negres, pesades i amb una fricció emprenyadora, d’altra banda hi ha gent que passa pel damunt de les catifes pràcticament sense trepitjar-la mantenint el teixit rosat i blanquinós molt protegit de càrregues engruixides. La manera de caminar sobre d’elles (la manera de pensar) farà que gastem el nostre temps de vida gaudint dels episodis que uns bons pensaments ens aporten, del contrari l’esclavatge d’uns pensaments negatius farà que ens convertim amb persones tristes i malhumorades.
Som addictes a la nostra manera de pensar i funcionem d’una manera o d’altra sempre enganxats en aquesta drogo-cognició. I la pregunta clau és – Podem obligar al nostre cervell a pensar sempre de manera positiva? I la resposta és clarament que si. De la mateixa manera que per rebaixar panxa ens marcarem una sèrie de repeticions d’exercicis abdominals per enfortir aquests músculs del davant del tronc, per orientar els nostres pensaments haurem de fer repeticions de raonaments positius i motivadors, estimuladors de futurs posicionaments davant les circumstàncies. Quan apareguin els pensaments negatius haurem d’esforçar-nos, ningú diu que sigui fàcil, en bescanviar-los per d’altres de més alegres i reforçadors d’un caràcter extraordinàriament jovial.
Recordo a la Maria entrant per la porta de la meva consulta i explicant-me que quan s’estava pentinant davant del mirall cada matí pensava que la vida era injusta amb ella perquè malgrat el seu esforç no havia assolit una feina que la fes sentir satisfeta. Vaig convidar-la a canviar la manera de mirar-se al mirall. Cada matí pensa – li vaig dir – que la teva feina ha fet de tu una millor persona, fa que siguis responsable i metòdica i que el resultat del teu esforç és aprofitat per altra gent que gaudeix del fet de que li venguis la millor fruita del món amb una rialla. Pensa això de tu cada dia. A dia d’avui la Maria és una extraordinària venedora de fruita, tothom l’aprecia i estan encantats amb ella i amb els seus productes. La Maria ara diu, per tant pensa, que la seva feina és senzillament magnífica.
Kalwar ja ens obria les portes a fer dels nostres pensaments la nostra brúixola, la ciència ens ha confirmat que la xarxa emotiva individual es configura a través de la nostra manera de pensar. Pensem en positiu i serem positius, deixem que el pensaments negatius ens conquereixin i anirem amb el grup dels infeliços i rondinaires.