Terrassa

Els tècnics superiors sanitaris es mobilitzen per ser grau universitari

Els professionals del CST participen en la protesta unitària del col·lectiu a tota Espanya

Els professionals shan concentrat aquest migdia a les portes de lHospital de Terrassal de Terrassa

Els tècnics superiors sanitaris reclamen l’equiparació de les seves titulacions amb la dels homologats de la resta d’Europa, on són carrera universitària. El col·lectiu ha convocat aquest migdia una protesta simultània a les portes dels hospitals de tota Espanya, coincidint amb la reunió que avui mantenen amb el Ministeri de Sanitat.

A l’Hospital de Terrassa, els professionals han protagonitzat una concentració en la qual han reclamat, com els seus companys, que les quatre titulacions de Formació Professional de Grau Superior (en Laboratori Clínic i Biomèdic, Tècnic Superior d’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic i Tècnic Superior en Imatge per al diagnòstic i Medicina Nuclear i Tècnic Superior en Radioteràpia i Dosimetria) passin a ser titulacions acadèmiques de grau universitari , de 240 crèdits cadascuna.

El col·lectiu vol que la seva siutació s’homologui a la dels professionals de la resta d’Europa

En un comunicat, la Societat Espanyola de Tècnics Superiors Sanitaris considera que “és una reclamació que han de tenir en compte les autoritats, ja que entra dins del marcat en l’Espai Europeu d’Educació Superior”. En tots els països europeus, menys a Espanya, aquestes dues titulacions de cadascuna de les dues àrees de diagnòstic estan unides i són una sola carrera universitària, indiquen els tècnics superiors. Critiquen que al nostre país “estan segregades en quatre titulacions separades, devaluades professionalment i sense suficient nivell quant a qualitat docent”.

Els tècnics superiors sanitaris van avui a la reunió amb el Ministeri “esperançats, alhora que farts i enfadats per la deixadesa de les institucions. Per això, de no aconseguir abordar el problema amb una solució satisfactòria, començarem mobilitzacions en centres de salut, centres d’especialitats i hospitals de tot el territori nacional”, han advertit en el seu manifest.

El col·lectiu anuncia que si no obtenen resposta, es veuran afectades “milers de determinacions analítiques” en laboratoris clínics, bancs de sang, d’anatomia patològica, de citodiagnòstic, de microbiologia, biologia molecular, recerca, instituts de medicina legal i forense, etc., així com les proves dels serveis d’imatge per al diagnòstic, oncologia radioteràpica i medicina nuclear; entre les quals figuren, per exemple, les PCR, estudis de biòpsies, procediments radiològics i d’ultrasons (imatges i ecografies), ressonàncies magnètiques, TAC´s, entre altres procediments realitzats per aquests professionals. “Tot això suposaria un col·lapse en la sanitat espanyola, ja que el 80% dels diagnòstics es basen en proves realitzades en els serveis de suport al diagnòstic i tractament, com són els nostres”, conclouen.

To Top