Cultura i Espectacles

Un “Don Giovanni” ambientat als anys 70

S’estrena avui al Teatre Principal

Un fragment de l'òpera que es veurà aquest divendres i diumenge / Nebridi Aróztegui

Els Amics de l’Òpera i Sarsuela de Terrassa estrenen nova producció després d’un temps llarg d’atur forçat per la pandèmia. Aquesta vegada ho fa per la porta gran del Teatre Principal perquè avui representen “Don Giovanni·, de Mozart, amb la música de l’Orquestra Ensemble Contratemps i el Cor Terrassa Òpera. La representació té la direcció escènica de Frederic Roda i la musical de Joan Manau.

FOTOS | Òpera Don Giovanni de Mozart al Teatre Principal de Terrassa

L’entitat està il·lusionada amb aquesta nova producció que és la primera que fan del genial compositor austríac. En aquest sentit, Manuel García, coordinador general, ha explicat que “ja feia temps que pensaven amb Mozart i, finalment, ens van decidir per “Don Giovanni” perquè considerem que és una de les millors obres de l’autor sinó la millor. És una òpera molt completa pel que fa a la riquesa musical i perquè dóna molt joc als personatges protagonistes que són vuit”.

“Don Giovanni” és de les obres mestres de Mozart i conté una història molt popular i coneguda. S’inspira en la mítica figura de “Don Juan Tenorio”, un home capaç de seduir a totes les noies que li agraden encara que hagi de practicar per igual l’enginy i l’engany. És també una obra que forma part de les tradicions de Tots Sants perquè part de la història passa de l’1 al 2 de novembre i en un cementiri.

La producció amb ADN terrassenc presenta novetats respecte a l’òpera que es va estrenar a Praga l’any 1787 amb un èxit sorprenent. García avança que han fet una posada en escena ambientada en els anys 70 del segle passat. “La producció que presentem tindrà una estètica de l’època “hippie” perquè li volíem donar un aire més modern i menys clàssic. A la fi, la figura del conqueridor masculí no té època”.

D’ aquí que el cartell dels Amics de l’Òpera i Sarsuela de Terrassa presenti la imatge d’unes ulleres que recorden aquest estil de vestir que, subtilment, demanava protestar contra tot i tots. Aires de modernitat a l’escena però no pas en mans dels músics. La segona novetat és que l’Orquestra Ensemble Contratemps de Sant Cugat tocarà amb instruments d’època. “El contrast ens agrada i encaixa”, apunta Garcia.

El “Don Giovanni”, a més, s’avança al festeig d’aniversari. L’entitat que impulsa l’òpera a Terrassa fa deu anys que es va crear i ha anat creixent de manera imparable, d’un aforament testimonial fins a tres mil espectadors. Un camí que han fet junts amb Verdi, Donzetti, Bizet i Rossini, entre altres grans compositors.

Un “Don Giovanni” ambientat als anys 70
To Top