“Si un dia no torno, cremeu-ho tot.” Sota aquest lema s’han manifestat una vuitantena de persones a la marxa per l’Antonella, assassinada el passat 30 de juliol pel seu marit a Sant Vicenç de Castellet.
Han denunciat que la víctima per violència masclista “va exposar a Mossos el que patia, que a Casa Galèria li van aconsellar que millor que no denunciés sense oferir-li cap alternativa, que un jutge va decidir que no calia una ordre d’allunyament i que ella va haver de viure sota el mateix sostre que el seu assassí, perquè amb una nena de 20 mesos no podia córrer el risc de quedar-se sense sostre”.
També han fet palès que, després de gairebé un mes del feminicidi, ni la Generalitat ni l’Ajuntament de Terrassa s’han posat en contacte amb la família, que viu a l’Argentina. “Cap organisme públic els ha expressat el condol, ni els ha preguntat com volen passar el dol, ni com se’ls ajudarà a gestionar les despulles, no se’ls ha ofert cap proposta de suport”, han remarcat.
El punt de trobada de la marxa va ser al Punt Lila de Sant Pere, situat a l’avinguda del 22 de Juliol, 337. Un cop llegit el manifest, ha començat la marxa per l’Antonella, encapçalada per dones, i on el destí final ha sigut l’Ajuntament, amb crits com “no són mortes, són assassinades”.
“Estem emprenyades i dolgudes, perquè la primera fase va anar fatal, va acabar amb el seu assassinat, i el mes següent no s’han posat ni en contacte amb la família”, denúncia Sílvia, membre del Punt Lila de Sant Pere, que explica que des de l’entitat van acompanyar l’Antonella en tot moment. Afegeix que la situació “està molt malament, però a la pràctica”, ja que comenta que es compta amb el protocol de dol de l’Ajuntament de Terrassa, i que “si haguessin seguit el protocol, l’Antonella no estaria al dipòsit de cadàvers i els germans se n’haguessin assabentat al moment i no per Instagram”, considerant, també, que l’Ajuntament de Terrassa se n’ha de fer responsable i coordinar-se amb els Mossos”.