Diners

IMC Toys augmenta la seva facturació un 14% l’any de la pandèmia

L’empresa terrassenca del sector de la joguina va tancar l’any 2020 amb una facturació de 136 milions d’euros. La seva marca ensenya, Bebés Llorones, ha estat número u en vendes del mercat nacional i ha venut 2 milions d’unitats arreu del món

IMC Toys ofereix una gran gamma de marques pròpies i està present en més de 60 països, gràcies a les seves filials i distribuïdors

La companyia egarenca del sector de la joguina IMC Toys va augmentar la seva facturació un 14% l’any 2020 fins a arribar als 136 milions d’euros, ha informat l’empresa en un comunicat. Així, IMC Toys continua en línia ascendent després de superar els 199 milions d’euros aconseguits el 2019, alhora que preveu elevar la seva facturació fins als 160 o 165 milions aquest 2021.

Un 21,85% de les vendes de l’empresa l’any passat corresponen al mercat nacional, mentre que el 78,15% restant són exportacions. El 2020 la seva marca ensenya, Bebés Llorones, va ser número u en vendes del mercat nacional i va vendre 2 milions d’unitats arreu del món, el que suposa un increment del 41% respecte al 2019. Bebés Llorones Lágrimas Mágicas també va vendre més de 2 milions d’unitats en l`àmbit mundial (un 34% més que l’any anterior), mentre que Vip Pets, una nova marca llançada el juny de 2020, ha arribat a les 700.000 unitats venudes en l’àmbit internacional.

La joguetera terrassenca es posiciona així com a líder de vendes en el seu sector, amb una col·lecció de marques de jocs, joguines i nines que cobreix totes les franges d’edat, des dels sis mesos als deu anys.

El seu conseller delegat, Albert Ventura, assegura que la companyia té com a objectiu “doblar la seva grandària en els pròxims cinc anys”, per la qual cosa volen establir noves marques al mercat.

Plataforma digital sota demanda
Un altre dels reptes als quals s’enfronta l’empresa és la necessitat d’adaptació a l’acceleració del consum de contingut digital i a la venda en línia, la qual cosa IMC Toys té molt present en les seves estratègies comercials, de màrqueting i comunicació.

De fet, la seva aposta és clara per la generació de contingut transmèdia i el seu canal d’entreteniment infantil a YouTube, Kitoons, compta amb més de 5 milions de subscriptors i 2,8 bilions de visites acumulades en només dos anys, la qual cosa converteix l’empresa de joguines terrassenca “en la segona marca en nombre de seguidors a YouTube i la primera en el sector de les joguines”.

Ara, però, la companyia fa un pas més amb el llançament d’una nova plataforma “over-the-top” (OTT) de continguts en línia sota demanda, combinant continguts audiovisuals infantils i comerç electrònic.

La nova eina, que s’anomena també Kitoons, compta inicialment amb més de 150 vídeos de les principals marques de joguines d’IMC Toys com Bebés Llorones Lágrimas Mágicas, VIP Pets, Lucky Bob i Bloopies i suggereix productes basats en el contingut que s’està visionant per a la seva posterior compra en la botiga en línia que incorpora.

Està disponible per descarregar en televisors intel·ligents (Smart TV), mòbils i tauletes i també compta amb versió web. La intenció d’IMC Toys amb ella és oferir una experiència de 360 graus.

IMC Toys augmenta la seva facturació un 14% l’any de la pandèmia
To Top