Terrassa

Josep Rull tornarà avui a casa

L’exconseller surt de la presó de Lledoners amb un permís coincidint amb la tramitació de l’indult

Josep Rull sortirà avui de Lledoners amb un permís / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Josep Rull tornarà avui a Terrassa després que el Consell de Ministres donés ahir llum verda als indults als nou líders del procés presos per l’1-O. L’exconseller egarenc abandonarà la presó de Lledoners probablement a les 12 hores després que l’indult arribi avui mateix a Institucions Penitenciàries.

El protocol de la mesura de gràcia marca que, després de la signatura de l’indult per part del rei Felip VI, la resolució s’ha publicat avui al BOE i es remetrà al Tribunal Suprem per a la seva ratificació. Totes les fonts donaven per fet que l’ordre de la posada en llibertat arribarà avui mateix als centres penitenciaris catalans.

L’indult és una mesura parcial, que afecta l’ingrés a presó, però no la inhabilitació per ocupar càrrec públic. A banda, la mesura de gràcia porta aparellada la condició que han de passar sis anys, en el cas de Josep Rull, sense cometre cap delicte sota pena de revertir l’indult.

El treball a Mútua

Rull tornarà a la ciutat de Terrassa avui mateix per recuperar la vida familiar i tot indica que també l’activitat laboral. Durant el tercer grau, el polític es va incorporar a l’equip humà de MútuaTerrassa, on va reforçar l’assessoria legal de la institució, treballant en àmbits relacionats amb l’economia circular. L’exconseller combinava la seva activitat laboral amb tasques de voluntariat en una entitat aliena a Mútua.

El desembre de 2020, quan el Tribunal Suprem va revocar el tercer grau, Rull va haver de deixar la feina a Mútua amb un projecte d’economia circular tancat i pendent d’executar.

Durant els darrers mesos Josep Rull només ha gaudit de permisos de 24, 48 o 72 hores. El darrer, un permís de tres hores que va aprofitar per renovar el DNI.

Anteriorment, el polític egarenc va abandonar la presó per acompanyar el seu fill petit en una intervenció quirúrgica. De fet, la separació dels seus fills és una de les càrregues que l’exconseller ha reconegut que més pesen de la condemna a presó. Per evitar als nens el tràngol de viure els diumenges al vespre el comiat del pare camí de la presó, Rull va sol·licitar endarrerir la sortida de 48 hores en cap de setmana per abandonar la presó dissabte, en lloc de divendres, i tornar-hi dilluns al matí, després d’acompanyar els petit al col·legi.

També va aprofitar un permís de Lledoners per fer lliurament de 10.500 cartes rebudes durant el seu captiveri a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Prop de 40 mil cartes 

La historiadora Mariona Vigués continua classificant els missatges que diàriament rep el polític egarenc.

Quan acabi el procés de classificació, Josep Rull haurà rebut prop de 40 mil cartes de familiars, coneguts, ciutadania en general i persones que resideixen a l’estranger.

Josep Rull tornarà avui a casa
To Top