Terrassa

Ja està aprovat: es podran fer pisos als locals buits

Canvis al pla d’ordenació urbanística

Imatge del primer ple presencial després de 14 mesos /NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’objectiu era “evitar la desertització d’alguns carrers qualificats d’eixos cívics”. El ple municipal d’ahir divendres, el primer presencial després de 14 mesos degut a la crisi sanitària, va aprovar per unanimitat una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per convertir en habitatges locals comercials buits del Centre i per permetre la implantació d’oficines a plantes baixes en altres zones de Terrassa. Els pisos seran de protecció pública o adaptats per a  persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament pretén evitar la proliferació de locals buits i millorar el paisatge urbà. El Consistori canviarà l’ús dels locals en planta baixa en trams de carrers del Centre, però també eliminarà les restriccions vigents des del 2003 sobre algunes activitats d’oficines al conjunt de la ciutat, a excepció del Centre històric, “perquè es puguin implantar en les plantes baixes dels edificis que afronten a eixos comercials”.

Per  a Carles Caballero, regidor d’Urbanisme, es tracta “d’aconseguir revertir la situació actual, on els locals buits i les persianes abaixades no ajuden a dinamitzar la vida dels carrers”. Es millor un local ple que un de buit durant anys, “i també possibilitar un canvi d’ús per transformar un local en habitatge social”.

 

Sanitat

“S’han dirigit a nosaltres infermeres que han signat 23 contractes temporals en un any a Mútua”, va dir Baldo Arnau en el ple. Ell va ser l’encarregat de defensar la proposta de resolució plantejada per Marea Blanca perquè l’àmbit sanitari dependent de Mútua passi a gestió pública al 100%. Per la situació del personal i per les llistes d’espera , superiors a les de la mitjana catalana, i per la suposada opacitat en la gestió. Però Marea Blanca no va veure prosperar ahir la seva proposta en el primer ple presencial després de 14 mesos. El plenari  va dir “no” a la moció per àmplia majoria i amb l’abstenció del PSC i Ciutadans.

Montserrat Trullàs, de Junts per Terrassa, va al·legar que a Catalunya hi ha una sola xarxa de servei públic “amb diferents formes jurídiques” i que el model públic-privat és com “una manera de ser” a Catalunya, i va incidir en el cost econòmic que suposaria “un canvi de model”. El 85% de la plantilla de Mútua, va subratllar, “té contracte indefinit”. Eva Candela, del PSC, també es va referir a la xarxa única i va instar a no confondre “sistema de gestió amb eficàcia”. I va demanar “exigir controls, però no posar en qüestió el sistema”. El CatSalut “té eines per  inspeccionar i auditar”.

Mónica Polo, regidora de Salut del govern municipal, va demanar a la plataforma una modificació per configurar una proposta que donés suport a la defensa de la gestió pública a instés el CatSalut a una major transparència, però el representant de Marea Blanca no podia fer-ho, va dir. No tenia marge de maniobra, perquè són 38 les entitats que han donat suport a la moció.

Es podrà elaborar una altra més endavant, però la d’ahir era la que era. Esquerra va votar que “no”, perquè donar suport a la moció era secundar que MútuaTerrassa, el grup que dona cobertura al 55% dels habitants de Terrassa, que té en els fons públics el 90% dels seus ingressos, sigui expropiada, “i això no passarà ni pot passar”. El grup d’ERC comparteix la preocupació de la plataforma i advoca per l’eficàcia, “però el territori necessita a MútuaTerrassa per prestar el servei”.

Ja està aprovat: es podran fer pisos als locals buits
To Top