Diners

Impuls a l’emprenedoria en recerca i tecnologia

L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa un nou programa per facilitar la transferència de coneixement

TRS OnCampus connectarà el talent tecnològic i els projectes innovadors amb la indústria

Amb l’objectiu de connectar el talent tecnològic i els projectes innovadors amb la indústria, l’Ajuntament de Terrassa posa en marxa TRS OnCampus, un nou programa d’emprenedoria per a projectes locals de base de recerca i tecnològica que tindrà oberta la convocatòria de sol·licituds fins al pròxim 23 de maig.

La intenció és facilitar la transferència de coneixement, especialment amb base de recerca, i la valorització de la tecnologia sorgida de l’ecosistema d’innovació de Terrassa a través de l’emprenedoria, especialment amb alt impacte social o mediambiental. Tot això, amb la voluntat de fomentar la cultura emprenedora en el si de la comunitat investigadora i sensibilitzar envers la creació de solucions tecnològiques compatibles amb un desenvolupament sostenible.

La iniciativa es posa en marxa de la mà de The Collider, programa d’innovació de la Mobile World Capital Barcelona. De fet, TRS OnCampus replica una metodologia que The Collider ja ha posat en marxa a Catalunya amb èxit i que ha comptat amb la participació de diverses entitats de recerca.

El programa, però, incorporarà el vessant d’emprenedoria d’impacte per afavorir l’apropament al mercat de desenvolupaments tecnològics amb sensibilitat social o mediambiental.

Formació i mentoria
En concret, TRS OnCampus consisteix en un itinerari per a vuit projectes de sis setmanes de duració en format telemàtic. L’agenda d’activitat combina formacions fonamentalment pràctiques amb sessions amb empreses i mentoria amb especialistes en estratègia empresarial.

El programa està adreçat especialment a membres de la comunitat investigadora i de recerca de Terrassa vinculats a entitats (per exemple, universitats, centres de recerca o tecnològics i entitats hospitalàries) o departaments d’R+D d’empreses innovadores ubicades a la ciutat i la seva àrea d’influència.

Requisits
Així, per a optar-hi, els projectes sol·licitants han de comptar amb un equip promotor d’entre una i quatre persones, integrat preferiblement per personal investigador vinculat a una entitat de recerca, o per estudiants de postgrau, màster, MBA, doctorant, PhD o PostDoc vinculats a equips d’R+D d’empreses innovadores. Cal que aquests equips disposin d’una tecnologia o d’un projecte de recerca en fase inicial amb un nivell de maduresa tecnològica d’1 a 5 (des de fase idea fins a prova de concepte) de qualsevol àmbit tecnològic.

La sessió de benvinguda serà el 8 de juny.

Impuls a l’emprenedoria en recerca i tecnologia
To Top