El certamen T’Activa que cercava idees tecnològiques contra la soledat no volguda ja té guanyadors. El premi ha estat per l’equip Terrassade Butxaca, que ha presentat el projecte Casal a Casa, una plataforma col·laborativa de continguts que connecta persones amb solitud no volguda, amb interessos comuns i que incentiva hàbits saludables de manera lúdica.
L’equip està format per Albert Puig Tobella, José David Sierra Hernández, Albert Sarlé Puig i Maria Assumpció Tobella Marcet. Els guanyadors rebran una dotació econòmica de 4 mil euros pel desenvolupament i fer un testeig d’un primer prototip a les instal·lacions del Consorci Sanitari de Terrassa.
Participació
El Consorci Sanitari de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa són els impulsors de T’Activa, un projecte cofinançat amb el fons Feder i que compta amb el patrocini d’entitats com la Cambra de Terrassa, Leitat, CIMTI i universitats de prestigi com la UPC, la UOC, la UPC, l”EUIT o Escodi. En aquesta primera edició de la lliga tecnològica “2.0 per vèncer#la solitud no volguda” s’hi van presentar 21 equips i el jurat va deliberar les tres millors idees. Els altres dos premis són els següents. L’atorgat per Cambra de Terrassa a un projecte de Beewater sobre accessibilitat, que consisteix en una aplicació que posa en contacte els voluntaris amb els centres cívics. Beewater està integrat per Ruben Gonzalez Iribarne, Amanda Ferrer Barberà i Càndid López SanPedro.
I, finalment, el premi Ifest per una idea entorn de l’habitatge que es basa en una aplicació que posa en contacte persones d’edat avançada i gent jove a partir d’un sistema de recompenses. La idea respon a l’equip ESCI, format per Xavi Payan Torres, Sara Polo Morcillo, Arnau Andrews Ales i Martí Parera Sardà.
La fase final de la lliga T’Activa es va disputar el passat 30 d’octubre en obert i via streaming. Hi havia quatre finalistes que aspiraven als tres premis que s’han donat. Cal remarcar la temàtica del certamen. Hi ha moltes persones que viuen soles però no tenen cap inconvenient. El problema ve quan hi ha pesones que se senten soles i volen estar acompanyades. Aquest és un fenòmen creixent.