Terrassa

La campanya per reduir les distraccions al volant finalitza amb 68 sancions

La Policia Municipal ha interposat un total de 68 denúncies a conductors per distraccions al volant, en el marc de la campanya policial de controls per prevenir les distraccions al volant, realitzada entre els dies 19 i 25 d’octubre, en coordinació amb el cos de Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit (SCT) de la Generalitat.

Les distraccions al volant són la primera causa d’accident amb víctimes aquest any 2020, per davant de l’excés de velocitat o del consum d’alcohol i drogues, i el 2019, el 24% de l’accidentalitat amb víctimes va ser per distraccions. És per aquest motiu que des de Trànsit s’ha plantejat la realització d’aquesta campanya preventiva, amb la intenció de reduir la sinistralitat associada a les distraccions.

A Terrassa, en aquests controls s’han interposat un total de 68 sancions. Fins a 22 han estat per circular utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l’atenció permanent a la conducció, com GPS.

Telefonia mòbil
Unes altres 41 denúncies policials han estat per conduir utilitzant dispositius de telefonia mòbil, una de les distraccions més esteses i habituals, i amb conseqüències més greus i, finalment, cinc més per incomplir les obligacions indicades per un semàfor.

Les infraccions relacionades amb l’obligatòria atenció permanent a la conducció per part del conductor (article 18 del Reglament de Circulació) són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de tres punts del permís de conduir. Concretament, les infraccions per conduir manipulant dispositius mòbils, GPS o d’altres que es consideren incompatibles amb l’obligatorietat d’atenció permanent a la conducció són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de tres punts del permís.

En el cas dels semàfors, el fet de no respectar-los, és també una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de quatre punts del permís.

To Top