Més de cent anys avalen la Fundació Busquets, una entitat privada de referència a Terrassa d’ajuda i suport a les persones més vulnerables en serveis socials. La Fundació ampliarà ara el seu radi d’acció per a dones en situació de risc social, obrint un allotjament amb quatre places per a dones que necessiten un sostre per aixoplugar-se.
El projecte va ser anunciat ahir pel president de la institució, Miquel Font, després de signar el conveni de col·laboració amb l’alcalde Jordi Ballart pel programa Sense Llar. Font va explicar que la fundació ha comprat una casa per aquest fi, prop de la seu de la fundació, i que ara el patronat, aquest dijous, té que aprovar el pressupost per fer-hi les obres de reforma pel nou ús.
Motius
El president va dir que l’allotjament específic per a dones es tira endavant després de constatar, juntament amb l’Ajuntament, que hi ha demanda i cal atendre-la. "El servei de menjador social diari disposa de 50 places. La majoria d’usuaris són homes però també hi ha dones. El servei de menjador és important però també ho és conèixer les persones que venen i saber què els hi passa i com estan. És per això que el programa "Sense Llar", a més de la higiene i el vestit, es completa amb l’allotjament. Tenim un bloc de pisos a prop dedicat a això; en concret hi ha tres pisos amb una capacitat per a dotze homes. I ara obrirem aquesta casa per a dones que serà de quatre places". El servei d’allotjament està pensat com un recurs temporal. És a dir que el servei per dormir sota un sostre és per un període dos anys com a màxim, amb l’objectiu que sigui rotatiu. Durant aquest temps, el que la fundació intenta és donar eines també perquè els usuaris puguin agafar autonomia. El president de la Fundació va dir també que totes aquestes persones que atenen a "Sense Llar" vénen derivades de Serveis Socials de l’Ajuntament. I és per això que la relació i la cooperació amb l’administració municipal és, des de sempre, molt estreta. En aquest sentit, l’Ajuntament, per exemple, contribueix al servei del menjador social amb una aportació anual. Ahir es va donar més visibilitat a aquesta cooperació i es va convocar als mitjans de comunicació a la signatura del conveni.
Més compromís
Així ho va assenyalar l’alcalde Jordi Ballart. "Molts convenis que tenim -va dir- els signem telemàticament però avui ho fem en un acte públic perquè volem realçar la tasca que fa la Fundació Busquets a la ciutat". Miquel Font va coincidir. "L’Ajuntament sempre ens ha ajudat. El matís és que avui reforcem la nostra cooperació amb la signatura formal d’un conveni".
L’acord s’ha signat per un període de quatre anys. Amb unes aportacions anuals i prorrogable si s’escau. La primera aportació puja a 56.750 euros. Ballart es va mostrar molt satisfet d’enfortir la cooperació amb la fundació i va elogiar la tasca que porta a terme la fundació. "Les seves accions socials són necessàries, encomiables i valuoses". L’alcalde va reiterar que la crisi econòmica ha deixat un nombre important de persones en situació de vulnerabilitat i cal donar els recursos .