Diners

El fòrum-Eseiaat d’empreses i estudiants, el més important de Catalunya 

Sílvia Gemar, del departament de recursos humans de l’empresa egarenca Estamp, va ser una de les representants de les 62 companyies, de sectors molt diversos, que van participar ahir a una nova edició, i van catorze, del Fòrum d’Empreses que organitza l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat), al campus de la UPC de Terrassa. Aquesta companyia, una de les “veteranes” del fòrum empresarial, es dedica a la protecció tèrmica i acústica electromagnètica per al sector de l’automòbil.

En tractar-se d’una empresa que comprèn tot el procés de disseny i producció dels seus productes, la necessitat d’enginyers “és amplia i força variada, ja que tenim molt tipus de departaments”. Per tant, ahir buscaven contactar amb estudiants d’enginyeria, de “perfils diversos”, que vulguin fer pràctiques i entrar en contacte amb el món laboral. En un centre com l’Eseiaat la qualitat de la formació és dona per feta; per això, valoraven també altres aptituds dels estudiants que s’hi acostaven. “Valorem que tingui ganes d’aprendre, el treball en equip i la predisposició a ser flexible. El sector de l’automòbil va molt de pressa; per això, també tenim en compte que sigui àgil i amb capacitat d’afrontar adversitats”. I Estamp té molt bones amb experiències amb els alumnes i recentment titulats de la UPC. “Entre el 80 i el 85% dels que vénen a fer pràctiques es queden a l’empresa”, comenta Silvia Gemar. L’edició d’ahir va obrir una nova etapa d’aquest acte empresa-universitat, que obre la temporada d’aquest tipus d’encontres a Catalunya. Per primera vegada, es va celebrar a l’exterior, al pàrquing del edifici TR5 de l’Eseiaat. En aquest espai es van instal·lar carpes blanques que formaven, de fet, diversos carrers. “Hem crescut tant que no cabíem dintre; i l’idea de dividir el fòrum en dos espais interiors no ens semblava bona”, van comentar fonts de la UPC. I va ser tot un encert. Hi havia molt espai, les empreses tenen estands amplis i els visitants poder passejar pels “carrers” amb molta comoditat, sense estretors. A més, ahir el temps va acompanyar. També és una decisió de cara al futur. “Fidelitzem les empreses que vénen i cada any atraiem de noves”. Tant és així que aquest fòrum és un dels punts de trobada destacats del panorama universitari de Catalunya per als estudiants d’enginyeria i per als recentment titulats, i un important pol d’atracció per a les grans, petites i mitjanes empreses que cerquen professionals altament qualificats. És l’esdeveniment d’aquestes característiques que compta amb més participació d’empreses a Catalunya.

Per agafar experiència
A Maria Theilen, de 20 anys, i estudiant del tercer curs del grau d’enginyeria de disseny industrial i enginyeria tèxtil, li va interessar, especialment, el estand de Louis Vuitton. “Buscava una empresa que combinés la part del disseny amb el tèxtil”, va comentar. I va sortir satisfeta de la visita amb els representants de l’empresa. “He parlat amb ells, els he deixat el currículum i m’han comentat que a principis de l’estiu penjaran a la web les dades per fer pràctiques. És un primer pas..”. Al costat de la Maria, estava la Bet Anglada, que cursa també aquest doble grau. I ella ho té molt clar. “Si surts de la universitat amb pràctiques fetes, és més fàcil trobar feina; a més, és una activitat que et dóna crèdits”. El cercle d’aquestes tres amigues es tancava amb la Júlia Pagán, de 19 anys i estudiant d’Enginyeria de Vehicles Aeroespacials. “Acabo d’arribar i la meva idea és trobar alguna cosa relacionada amb el tema aeroespacial per pràctiques extracurricular; encara estic fent una primera toma de contacte”, va explicar.

En aquest esdeveniment empresarial, les oportunitats són múltiples. Cada empresa en té i moltes. Helena Casas, de la química Henkel, va explicar que el hub de Barcelona d’aquesta empresa està creixent amb molta força i necessiten enginyers. “Estem molt obert”, va dir Casas. Va recordar que l’empresa ofereix molt bones condicions econòmiques i laborals als estudiants en pràctiques “i la possibilitat real que siguin seleccionats per continuar a l’empresa”.

To Top