Diners

Sis ajuntaments col·laboren per impulsar “start-ups” industrials

IQS Tech Factory, el centro d’emprenedoria d’IQS i la primera acceleradora de start-ups industrials d’España, amb seu a Barcelona, ha organitzat la primera trobada entre més de 30 empreses vallesanes i les startups participants en el programa d’acceleració IQS Next Tech amb l’objectiu de crear sinergies i impulsar l’economia de resiliència. IQS Tech Factory ha arribat a un acord amb sis ajuntaments vallesans, entre ells, el de Terrassa, per a impulsar aquest sector a la comarca. La indústria catalana va ratificar aquest pacte amb les startups del sector amb l’objectiu d’impulsar una economia productiva, en un acte celebrat a Barberà del Vallès. Startup + Indústria = Futur és el projecte liderat per IQS Tech Factory, i Nodus Barberà, l’equipament de l’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament vallesà, que han unit forces per buscar col·laboracions comercials i estratègiques entre startups i empreses industrials del Vallès, una economia que aporta el 30% del PIB de Catalunya.

El Centre de Negocis Nodus de Barberà del Vallès, dins del projecte Open Industry 4.0, va agrupar en la jornada a un centenar de professionals del sector, representants de les start-ups del programa “Acceleració IQS Next Tech”, l’únic en tot l’estat espanyol que ajuda a portar els prototips funcionals de les start-ups a fàbrica, i que està recolzat per ACCIÓ, i més d’una trentena de petites i mitjanes empreses dels sectors de la fabricació de components i de la manufactura, que van mantenir reunions al llarg per trobar sinergies de col·laboració i aconseguir un win-win de cada acord que es tanqui a partir d’aquí.

Amb més tradició
Per tal de continuar donant valor a Catalunya com una de les regions europees amb més tradició industrial, IQS Tech Factory i els ajuntaments de sis poblacions vallesanes (Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Terrassa) s’han aliat per reforçar l’economia productiva a través de les startups d’IQS Next Tech. L’aliança permetrà que la comarca continui creixent com un sector capdavanter i competitiu en termes d’exportació, així com un generador de feina estable els efectes de la qual revertirien positivament en l’economia i en la societat.”Acords com el d’avui no només reforcen el Vallès, sinó tota la indústria catalana. D’aquesta manera, es podrà desenvolupar una economia més resilient i amb un major valor afegit”, va assegurar el director d’IQS Tech Factory, Oriol Pascual.

“És la primera vegada que s’organitza una jornada com aquesta en l’àmbit estatal. Volem que sigui el primer pas per apropar les start-ups a les empreses industrials i, d’aquesta manera, contribuir a la promoció econòmica, laboral i social del sector arreu del territori”, va destacar.

Per la seva part, el gerent d’Innovació d’ACCIÓ, Joan Sansaloni, va remarcar que el Vallès és “un ecosistema d’innovació que enforteix l’economia del territori”. I va afegir que “les empreses només poden créixer i ser competitives si implementen la innovació en la seva forma de treballar. Hem d’anar cap a un sistema més holístic, obert i inclusiu per poder continuar sent competitius”.

La col·laboració entre IQS Tech Factory i els consistoris vallesans permetrà també detectar les necessitats de la indústria a mitjà i llarg termini i fomentar-ne la transformació en factors com la capitalització d’empreses, l’ocupació de qualitat, la projecció internacional, la renovació d’estructures, l’eficiència energètica o l’economia circular.

Acord pioner
“Ens trobem davant d’un acord pioner. Per primer cop, l’administració pública enforteix les connexions entre companyies i start-ups amb un enfocament d’innovació oberta per desenvolupar la propera generació d’empreses industrials”, va assegurar l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés.

To Top