Cultura i Espectacles

Bonet protagonitza el concert d’aniversari de la Santa Creu

Maria del Mar Bonet, una de les cantautores referents del panorama català, tornarà aquest dissabte a Terrassa per a ser la protagonista d’un concert a l’Església de la Santa Creu amb motiu del 25è aniversari de l’Associació d’Amics del Centre Parroquial Santa Creu de Terrassa. Bonet cantarà acompanyada del músic Borja Penalva. El concert tindrà una primera part amb el cantautor valencià Joan Amèric acompanyat també d’Altea Martínez a la flauta.

La presentació de l’acte va tenir lloc, ahir, al migdia a l’Ajuntament. Bonet i Amèric van explicar la seva participació en el recital amb l’assistència de l’alcalde, Jordi Ballart, i del responsable de l’aniversari de l’entitat, Joan Gómez. També va estar present Janni Munujos, mànager de la cantant que ara mateix està celebrant "50 anys d’escenaris" de la seva carrera professional.

La cantautora mallorquina es va desfer amb elogis amb la ciutat, especialment perquè la seva participació en el cicle "Nadal a la Seu" amb "El cant de la Sibil·la" li va permetre descobrir el conjunt romànic de la Seu d’Ègara. "Cantar a Terrassa -va expresar- és una cosa que m’agradaria fer cada dia. He gaudit molt aquí a la Seu d’Ègara. Vaig poder conèixer un indret bell que no sabia. Té una màgia especial. És un indret preciós i desconegut per molta gent". "El cant de la Sibil·la" formarà part del concert que oferirà el dissabte i que combinarà amb cançons del seu repertori. Respecte als espais religiosos, va explicar que "a mi m’agrada cantar a les esglésies, als temples, perquè són llocs de recolliment. La Seu d’Ègara i la Catedral de Mallorca, aquesta última més pel vincle que en tinc, són espais molt bonics i està molt bé que demanin cantar".

Va assenyalar també que estava contenta de compartir el concert amb Joan Amèric, de qui va manifestar que "fa cançons extraordinàries i té una veu preciosa". Amèric, complagut, també va posar en relleu el seu lligam amb Terrassa, on ha fet amics i ha actuat vàries vegades. "L’última va ser al teatre de la Santa Creu i va anar tan bé que em vaig poder comprar una guitarra nova. I això ho dec a Joan Góméz, de l’associació, que per mi és una activista incombustible". va evocar. El mateix Gómez es va expressar molt agraït per l’acceptació de Bonet i Amèric a la proposta. "Som una entitat molt modesta i un concert d’aquesta projecció a la ciutat era un sommi "· L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que va conduir la presentació, va destacar de Maria del Mar Bonet la seva sòlida carrera i el fet que "les seves cançons transmetin valors humans i socials.

To Top