Diners

Nou premi en sostenibilitat per a pimes

BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) han creat el “Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental” per a pimes i autònoms amb seu a Catalunya. El guardó pretén ser un estímul per generar nous projectes innovadors que ajudin la sostenibilitat en l’àmbit empresarial i, per aquest motiu, es dirigeix a pimes i autònoms de fins a 5 milions d’euros de facturació, amb seu a Catalunya, que duguin a terme alguna iniciativa en l’àmbit de la innovació mediambiental, encara que la seva activitat principal no sigui la mateixa. Hi haurà un primer premi que tindrà una dotació de 10.000 euros, i un segon premi amb 5.000 euros

Actualment, més del 90% de les empreses tenen una política de reducció de CO2, però només el 37% tenen objectius clars per portar aquesta política a terme, segons un estudi de la consultora de dades ESG de Refinitiv. En matèria de residus, el 91% compta amb iniciatives, i el 84% estableix polítiques mediambientals per als proveïdors. En gestió de l’aigua, el 68% compta amb una política d’eficiència de l’aigua, però només el 25% té objectius en aquest sentit.

Si bé són dades procedents de 45 grans empreses espanyoles, les pimes i autònoms de Catalunya, que representen el 96% de el teixit empresarial, tenen molt camí per fer i demostrar. Malgrat ser conscients de la necessitat i dels efectes que pot tenir en el negoci, no sempre disposen dels recursos ni del coneixement per dur a terme nous projectes que respectin el medi ambient. El premi pren com a referència l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides el setembre del 2015 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que tenen com a missió eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre d’altres. L’agenda pretén marcar l’acció global per al desenvolupament sostenible fins a l’any 2030.

Energia neta
Aquest premi s’emmarca de manera especial en els ODS 7, 12 i 13 que fan referència, respectivament, a l’energia neta i renovable, la producció i el consum responsable i l’acció climàtica. Així, les iniciatives, que poden ser projectes de tecnologia, canvis en els processos de producció, nous productes o serveis, han de perseguir la millora en algun d’aquests àmbits. La data límit de presentació de candidatures serà el 14 de febrer.

To Top