Terrassa

64 persones amb discapacitat atenen els usuaris de Mútua

Integrar laboralment a persones amb discapacitat física, contribuir a construir una societat inclusiva i visibilitzar aquesta realitat. Aquests són els principals objectius de la Fundació Integralia Vallès, que ahir va inaugurar l’ampliació de les instal·lacions ubicades a l’edifici de MútuaTerrassa de la plaça de la Quadra. Des d’allà, 64 persones atenen telefònicament els clients i pacients dels diferents equipaments gestionats per Mútua, des de l’hospital, passant pels 9 centres d’atenció primària i els serveis d’Àptima.

La Fundació Integralia Vallès, una subdivisió de la Fundació Integralia DKV, presta des del 2015 els serveis de "call center" a MútuaTerrassa. Ho fa a través d’un centre especial de treball integrat ara mateix per 64 persones. Des d’allà, va explicar Josep Santacreu, president de la Fundació Integralia DKV, no només s’atén el telèfon, sinó que es persegueix l’objectiu de què "qualsevol pacient o client de Mútua tingui resolt el motiu de la seva trucada". Diàriament, aquest centre especial de treball realitza 3.500 atencions.

El director d’Integralia Vallès, Josep Rodríguez, va explicar que la finalitat última d’aquesta fundació és la inserció de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària. Quan això s’hi ha aconsegueix, hi ha una tècnica que fa l’acompanyament tant perquè la persona se senti integrada en el seu lloc de treball com perquè l’empresa s’adapti a les necessitats del nou treballador. "No es tira ningú al buit ni se’l deixa desemparat, sinó que se l’acompanya", va explicar Rodríguez.

Normalització
La sala està informatitzada i totes les trucades es monitoren, el que permet que també es pugui oferir el teletreball, tot i que no és la finalitat en si mateixa de la fundació. Tot el contrari. "Volem la socialització de les persones amb discapacitat i la normalització d’aquesta situació en qualsevol entorn", va ressaltar Rodríguez. El president de MútuaTerrassa, Jordi Parera, va destacar que des del 2015, per aquest centre de treball han passat més de 100 persones, dels qui va destacar la "qualitat" en l’atenció i en el servei que presten.

Les noves instal·lacions d’Integralia Vallès incorporen un espai per a exposicions del projecte "Art Singular", posat en marxa per la Fundació Josep Santacreu. Aquesta iniciativa busca promoure l’art que fan col·lectius que tenen dificultats per accedir a l’art a través dels canals tradicionals. Les parets de les noves dependències d’Integralia exposaran creacions d’artistes "singulars que tenen molt de talent", va emfatitzar la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Àngels Torras.

To Top