Esports

Un corrent lila de solidaritat

Poques convocatòries han arribat al calendari esportiu terrassenc amb tanta força com la Cursa de les Ciutats contra el Càncer de Pàncrees. Aquest diumenge es va celebrar la segona edició d’aquesta convocatòria de caràcter solidari i 2.350 persones es van inscriure, superant el número de la primera edició, en que es va arribar als 1.500 participants. Una marea lila, el color de les samarretes que lluïen els participants, va inundar alguns dels carrers cèntrics de la ciutat en una prova on el més transcendent no era guanyar, sinó estar en el punt de sortida.

La Cursa, amb l’eix central de la seva activitat a la Plaça Nova, hi ha connectat amb la ciutat per diferents motius. L’empatia de la seva impulsora, Chelo Fernández, el destí dels seus ingressos, i la facilitat per cobrir, corrent o caminant, una distància assequible, ha generat un corrent al voltant de l’organització que no sembla tenir aturador, desbordant les previsions més optimistes. Formar part d’una festa amb totes aquestes característiques, impulsa un connexió emocional pocs cops vista.

“Hi ha una persona que desprèn molt amor, i que està lluitant molt”, va dir el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, referint-se a l’organitzadora de la prova, Chelo Fernández, i els motius de l’èxit. “El ciutadà ho capta i vol participar. És molt important reunir 2.350 persones en una convocatòria que, entenc, que té marge per seguir creixent.”

Una festa
La jornada es dibuixa com una veritable festa. Les curses infantils obren el fil competitiu, mentre la plaça es va omplint de colors, de sentiments i de voluntat de ser presents. Activitats lúdiques, històries personals intransferibles, moltes connectades amb el càncer com a eix vertebrador, i ganes de dibuixar un somriure a la vida estableixen llaços sòlids entre els participants. “Estic molt feliç. Hem superat el rècord de participants i veure tanta gent a la línia de sortida suposa una gran alegria i una motivació de cara al futur”, explicava la promotora de la cita. “Estem una mica desbordats, però molt feliços.” Chelo Fernández va confessar fa uns dies que havia tingut la temptació de no seguir endavant amb la prova, una mica superada per l’exigent feina d’organitzat un esdeveniment d’aquestes característiques des del no-res. “Ho he portat molt millor, l’experiència és un grau”, va admetre en relació amb la seva situació personal. “I tinc molt clar que la tornaren a fer. La volem veure consolidada en el calendari esportiu de Terrassa.”

Quant a l’aspecte competitiu el jove atleta terrassenc Dustin Pinteño, de només 16 anys, va ser el guanyador de la prova masculina. Va fer un temps de 15’55” per arribar a la meta en primera posició. Abel Ortega va ser segon amb 16’30”, completant el podi masculí Enoc Navarro, amb 16’32”. “Guanyar una cursa a la meva ciutat és molt important per mi”, va explicar a l’arribada. “El suport de la gent ha estat molt emocionant. He gaudit molt d’una festa solidària com aquesta i també la meva família que ha estat amb mi.”

Triplet de Montse Estany
Pel que fa a la categoria femenina, Montse Estany, del CN Terrassa, va ser la primera classificada. Amb aquesta victòria, completava un historial immillorable aquest any a la ciutat, ja que ha estat la guanyadora femenina de la Cursa de Festa Major, de la Cursa de les Dones i, ara, de la Cursa de les Ciutats. “Em fa molta il·lusió aquest triplet”, va dir poc després de travessar la línia d’arribada instal·lada a la plaça Nova. “El suport de la gent quan corro a Terrassa és increïble.”

Montse Estany va signar un temps final de 18’31” per encapçalar la prova femenina. María Ruiz, del Terrassasports, va finalitzar en la segona posició amb una marca de 18’48”, mentre que Marta Mesalles va completar el podi amb la tercera plaça amb un registre de 19’25”.

Els podis

Categoria masculina
1. Dustin Pinteño 15’55”
2. Abel Ortega 16’30”
3. Enoc Navarro 16’32”

Categoria femenina
1. Montse Estany 18’31”
2. María Ruiz 18’48”
3. Marta Mesalles 19’25”

 

To Top