Cultura i Espectacles

Un primer ball solidari de sevillanes molt discret

El temps va ser força càlid, el diumenge, el primer del canvi d’hora i en el que es feia fosc més aviat, cap a les 6, però la crida benèfica va tenir poc suport. El ball solidari de sevillanes, el primer convocat a la ciutat, volia aconseguir molts participants -de fet, buscaven un rècord- però va transcórrer amb una discreció inesperada. Van assistir unes 50 persones i no totes van ballar al ritme de la dansa andalusa. L’acte estava impulsat pel Consell Municipal del Districte III, l’Associació de Veïns de Can Palet II, Flamencologia i l’Ajuntament de Terrassa i es feia a les pistes de Guadiana a Can Palet II. L’objectiu era recaptar fons per quatre ONG: Cors Lluitadors de Duchenne, El Sueño de Aaron, Tots contra la Histiocitosis i San Felippo de Barcelona. Aquestes entitats tenen en comú que lluiten pel tractament i la investigació de les malalties rares i minoritàries en nens.

Els organitzadors van programar dues ballades de sevillanes; una cap a les 13.30h i una altra a les 17.45 h. Només es va fer la primera, un xic més tard, i la segona es va anul·lar. "Hem anat esperant a veure quanta gent venia però el cert és que han vingut unes 50 persones i no totes s’han posat a ballar. El moment de més assistència va ser cap a les 2h de la tarda. Hem fet el dinar, el "potaje andalús" i després la gent ha començat a marxar i hem anat recollint", va explicar el president de Flamencologia, Pedro Antonio Limón. El cap de l’entitat va afegir que confiaven que la crida fos més participativa. "No sabem què ha pogut passar. És una primera edició solidària amb una activitat diferent i semblava que podia ser atractiva". Limón va dir que potser el dia triat no havia estat l’idoni. "Al matí s’ha celebrat la Cursa de les Ciutats contra el càncer de pàncrees i al migdia hi havia la manifestació constitucionalista a Barcelona. No sé si haurà influït". Pel president ara "caldrà seure, fer balanç i decidir si convoquem una segona edició l’any 2020 i/o si reformulen com ha de ser la jornada".

"Una bona iniciativa"
Malgrat la poca participació, les ONG valoraren la crida. "És una iniciativa diferent i innovadora. Pensàvem que podia tenir èxit perquè Terrassa té entitats i escoles de sevillanes però també realitza moltes coses i la gent es reparteix", va dir Anna Ferrer, presidenta de Cors Lluitadors de Duchenne. La regidora de Salut, Mònica Polo, que estava al seu costat quan ja es recollia el material, també es va manifestar en el mateix sentit. "Tots els actes solidàries són benvinguts i aquest en concret és necessari perquè donem visibilitat i veu a les malalties minoritàries i rares en nens".

La regidora, a més, sap de primera mà que és aquesta lluita constant. Mònica Polo és mare d’un nen, de nom Aleix, afectat per una malaltia minoritària i durant molt de temps va presidir l’Associació Tots contra la Histiocitosis.

To Top