Comarca

Nou mapa del patrimoni cultural i natural de Rellinars

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació ha enllestit el nou mapa del patrimoni cultural i natural de Rellinars, amb un inventari de tots els seus elements. Es tracta d’una eina essencial perquè els consistoris treballin per a la protecció i conservació dels seus béns culturals i naturals.

En aquest mapa s’han inventariat 424 elements, dels quals el 69,5% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 3% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 3% documental (fons documentals i d’imatges), un 5% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 19,5% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

El mapa es va presentar el cap de setmana al Casal Cultura L’Escola del municipi, amb representants de l’Ajuntament, encapçalats per l’alcaldessa Marta Roqué. Per part de la Diputació van assistir-hi el tècnic de l’OPC Pere Barbado i l’autor de l’estudi, Jordi Montlló.

Barbado va destacar la importància que tenen aquests estudis, especialment per als petits municipis, ja que permeten conèixer tot el seu potencial cultural i natural. Montlló, per la seva banda, va comentar el procés d’elaboració i metodologia que s’ha seguit i va ressaltar que és un treball que cal mantenir viu i actualitzat. Per això, és important la implicació de tot el municipi, va dir, i va agrair la col·laboració de tot l’equip amb el qual ha treballat i de totes les persones entrevistades.

Els mapes del patrimoni cultural i natural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca. L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes dels municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 176 localitats on ja s’ha elaborat el mapa i diverses més es troben en procés de realització.

To Top