Terrassa

Sàmper: “El govern ha de cessar la seva activitat política”

Més reaccions a un dia després de la sentència del procés pel referèndum de l’1-O. El portaveu de Junts x Terrassa (JxT), Miquel Sàmper, va comparèixer ahir davant la premsa per reclamar al govern municipal que "cessi la seva activitat política". Sàmper considera que "el moment és d’excepcionalitat i que, per tant, s’ha de donar una resposta en consonància".

El portaveu de JxT va considerar que la declaració institucional que va fer l’alcalde Jordi Ballart, un cop coneguda la sentència, no ha estat suficient. Per Sàmper, les declaracions de Ballart "són superficials i plenes de fum. No diu res. La situació que tenim requereix valentia" i no l’ha demostrat", va dir. Pel polític municipal, el fet que "el govern continuï amb l’activitat fa que es mantingui la normalitat, quan hauria de protestar en majúscula. Ja no sols per la sentència, que és de molta gravetat, sinó perquè a més la ciutat és l’única que té una forta implicació en el procés perquè hi ha tres persones; els polítics Josep Rull i Lluís Puig, i també està encausat Pere Soler, exregidor i exdirector de Mossos d’Esquadra". I va afegir que "seguir amb el dia a dia és el que demana Ciutadans",

Ordenances
En aquest escenari, Sàmper creu que l’única cosa que s’hauria de portar a terme és el ple de les ordenances fiscals; és a dir la revisió dels impostos i taxes per l’any 2020. Ho va defensar perquè aquest tema té data límit per la seva aprovació. En canvi, el ple de pressupostos no seria necessari perquè es poden prorrogar. "A excepció de les ordenances, tots els altres temes es poden ajornar", va concloure. Sobre el pressupost, va aprofitar per criticar que els havien donat la documentació feia 8 dies i que havia mòlt poc temps per analitzar tota la informació. "No hi ha temps material per estudiar-ho i fer propostes. L’aprovació dels pressupostos es pot fer un altre moment, no cal portar el tema el mateix dia que les ordenances". Sàmper, però, es va afanyar de seguida a matisar que "la paralització només ha de ser en l’àmbit més polític no en el públic perquè seria una irresponsabilitat per part nostre deixar que afectés les necessitats de la ciutadania. Però també és una irresponsabilitat fer com si no hagués passat res. Si tot és normal, vol dir que Ballart i el seu soci, ERC, estan reaccionen igual que Ciutadans, PP i PSC".

To Top