Terrassa

Torra vol reunir-se amb el rei i Sánchez

El president del Govern, Quim Torra, va enviar ahir al rei Felip VI i al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, sengles cartes per a demanar-los una "reunió urgent" amb la finalitat de "tractar la crisi que s’obre amb la sentència" del TS. Torra va comparèixer en la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, flanquejat pels consellers del seu Govern, el president del Parlament, Roger Torrent, i membres sobiranistes de la Mesa de la cambra catalana, així com l’expresident Artur Mas, entre altres personalitats polítiques.

En la seva declaració institucional, Torra va avançar que en els pròxims dies compareixerà al Parlament per a abordar aquest assumpte i avui al matí el Govern celebrarà una reunió extraordinària.

"El Govern i jo mateix com a president rebutgem aquesta sentència per injusta i antidemocràtica, per formar part d’un judici polític i d’una causa general contra el dret a l’autodeterminació de Catalunya i l’independentisme", va afirmar. Torra va remarcar que organitzar un referèndum "no és cap delicte" estipulat en el Codi Penal i va denunciar que "s’han inventat fets i un relat fals" per a dur a terme "un acte de venjança i no de justícia".

To Top