Esports

L’aposta més ambiciosa 

Si bé les darreres temporades, l’equip femení del CN Terrassa ha flirtejat sense èxit amb les primeres posicions, a la Lliga que comença avui el club terrassenc ha fet una aposta ambiciosa per acabar entre els tres primers classificats i poder anar a Europa la temporada vinent. El conjunt que prepara Xavi Pérez s’ha reforçat de forma notable amb quatre waterpolistes de primeríssim nivell. Tres d’elles arriben d’un CN Sabadell que ha perdut potencial a tots els nivells i una del Sant Andreu. Del conjunt sabadellenc han arribat les laterals Bea Ortiz, una de les màximes golejadores del Sabadell i d’una selecció espanyola que acumula sis medalles en els darrers set anys, i Olga Domènech, la gran capitana del CN Sabadell, a banda de la boia Paula Leitón, que torna a casa després de guanyar-ho tot amb les sabadellenques. El quart fitxatge és el de l’extrem madrilenya Pili Peña, capitana de la selecció espanyola que es va proclamar subcampiona al passat Mundial femení celebrat a la ciutat sud-coreana de Gwangju. Les deu jugadores restants són noies de la casa, algunes d’elles ben joves, com la boia de 14 anys Noelia Cuenda o les extrems de 17 Martina Cardona i Júlia Rodríguez. Aquesta combinació de veterania i joventut (la mitjana d’edat de la plantilla és de 20 anys) s’ha realitzat amb el ferm propòsit de signar la millor temporada de la història d’una secció que fins ara té entre els seus èxits més destacats dos subcampionats de la Copa de la Reina. Enguany, les noies de Xavi Pérez aspiren a tot.

Per bé que el club vol potencial el paper del seu equip femení (a partir d’ara jugarà a casa els dissabtes a les sis de la tarda, com els nois), l’equip debutarà avui a les dues del migdia per exigències televisives (Esport 3) davant del vigent campió de Lliga i d’Europa, un CN Sabadell que ve de perdre la final de la Supercopa per penals davant del CN Mataró.

Un projecte engrescador
Xavi Pérez, entrenador del CN Terrassa, afronta la temporada amb la màxima il·lusió. "El nostre objectiu és arribar a competir a Europa. Fa molts anys que el club treballa amb aquestes jugadores. Sabem el que costa arribar on estem i també la gran oportunitat que tenim per davant. Hem d’aprofitar-ho. No és un objectiu fàcil", assenyala Pérez, que sosté que seran cinc els equips que estaran lluitant per les tres primeres posicions: Sabadell, Terrassa, Mataró, Sant Andreu i Mediterrani. Els tres primers, potser fins i tot els quatre primers, jugaran la temporada vinent la Champions League. Seran també els equips que lluitaran pels "play off" pel títol de Lliga (els quatre primers) i la Copa de la Reina. Com ha succeït a les darreres temporades, el CN Terrassa té un calendari complicadíssim. Després de rebre avui al CN Sabadell, el dissabte 12 les terrassenques visitaran el Sant Andreu i a la quarta jornada, el dimecres 23 d’aquest mes, rebran el CN Mataró. És a dir, tres dels quatre grans rivals en les quatre primeres jornades.

En relació al duel d’avui contra el CN Sabadell, Xavi Pérez assenyala. "Segueix sent el gran rival a batre. Porta molts anys estant a dalt i ve de guanyar-ho tot. És cert que ha canviat el bloc, però s’ha reforçat i segueix tenint un equip molt potent. Intentarem estar a la seva alçada. Sabem que és difícil, però no és impossible", comenta Pérez.

Una de les claus per acabar dalt és, segons Pérez, donar-ho tot davant Sabadell, Mataró, Sant Andreu i Mediterrani. Del CN Sabadell, el tècnic egarenc destaca que té una de les millors porteres del món i també la millor boia, Maica García. Destaca també la defensora de boia Mati Ortiz i l’esquerrana Judit Forca, una esquerrana amb molt gol. S’han reforçat amb dues waterpolistes procedents d’Itàlia i dues jugadores del Sant Andreu.

El president del club, Jordi Martín, es mostra també molt esperançat amb l’equip. "Hem apostat fort pel nostre waterpolo femení. Estem segurs que faran una gran temporada i ens classificaran per ser a Europa. Segur que gaudirem molt".

To Top