Cultura i Espectacles

Els reptes de la vida en parella pugen a l’escenari a “Orgasmos”

Dan Israely és un escriptor californià casat amb una sexòloga. A partir de les històries reals sobre parelles que la seva dona es trobava a la consulta, va escriure l’any 1999 la comèdia "Orgasms". És l’obra que dissabte es pot veure al Centre Cultural, en un muntatge molt "terrassenc": ho és l’adaptador, traductor i director de l’obra, Òscar Contreras, i també l’actriu, Ángela Monge, que comparteix l’escenari amb l’altra personatge, que fa Roger Pera.

El muntatge és un projecte de Productora 23, creada a Terrassa fa quatre anys, el temps que porten fent "Orgasmos" amb gran èxit, diversos actors, i doble companyia (a Barcelona i Madrid). "D’orgasmes, realment, només se’n parla a una de les últimes escenes. El títol de l’obra juga amb el doble sentit, que cal passar-s’ho bé per conviure en una parella, i el fet que el públic tingui grans ‘orgasmes" veient l’obra, i rient", aclareix Òscar Contreras.

El director terrassenc va decidir "modernitzar l’obra, perquè havien passat quinze anys des que va ser escrita". Arrenca amb una paròdia d’Adam i Eva , "i a partir d’aquí va explicant amb humor les diferències entre els homes i les dones".

Interacció amb el públic
Cada escena tracta un tema de la difícil relació entre els dos sexes, i hi desenvolupa gags i situacions, sempre des del punt de vista de l’humor. I també de l’amor. A "Orgasmos" no hi ha històries de desamor ni de trencaments. "En el fons, és una mica d’homenatge a les parelles que segueixen i les coses que viuen, que, des de fora, són una comèdia. Si les veus a l’escenari, te n’adones que ‘no anem tan malament i que totes les parelles discuteixen’". Hi ha una mica d’interacció amb el públic, amb moments en què pot opinar, "i se sent molt identificat. Sempre veiem cops de colze de dones al marit. I hi ha parelles que han vingut enfadades i han sortit reconciliades".

To Top