Comarca

Quim Torra manté la pancarta a favor dels polítics presos

El president català, Quim Torra, va decidir mantenir la pancarta en favor dels "presos polítics i exiliats" que penja del balcó del Palau de la Generalitat i recorrerà l’ordre de retirar-la emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Arran d’un recurs de l’associació Impulso Ciudadano, el TSJC va ordenar ahir a Torra retirar en un termini de 48 hores la pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics i exiliats" i amb un llaç groc, penjada de la façana del Palau de la Generalitat.

Segons un comunicat de l’Oficina del President, Torra presentarà a través dels seus representants legals un recurs contra l’ordre, i el farà tan aviat com el TSJC "li hagi notificat oficialment la instrucció emesa. Torra té una causa pendent amb el TSJC per la seva negativa a retirar els llaços grocs durant la campanya electoral de les generals, tal com li va ordenar la Junta Electoral Central. El Tribunal ha retardat el judici, previst per al 25 i el 26 de setembre, fins al 18 de novembre per poder estudiar les recusacions presentades pel president.

En maig de 2019
L’associació Impulso Ciudadano està liderada per l’exdiputat de Cs al Parlament José Domingo, que anys enrere va deixar el partit taronja per discrepàncies amb Albert Rivera.

L’associació va presentar el passat 27 de maig un recurs contenciós davant el TSJC en el qual demanava que es condemnés a la Generalitat a retirar la pancarta amb el llaç groc.

To Top