Comarca

Torra serà jutjat a partir del 25 de setembre per desobediència

Torra serà jutjat el 25 i el 26 de setembre. Està acusat de no retirar a temps llaços grocs i símbols partidistes en edificis públics en campanya electoral. Ahir, el president de la Generalitat va denunciar que les "presses" del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a jutjar-li li ha fet incórrer, en la seva opinió, en un "error processal", davant el qual emprendrà accions legals que encara no ha concretat.

L’Oficina del President de la Generalitat va reaccionar a través d’un comunicat a l’assenyalament del judici contra Torra per al 25 i 26 de setembre, com a presumpte autor d’un delicte de desobediència a la Junta Electoral (JEC) al no retirar a temps llaços grocs i símbols partidistes en edificis públics en campanya electoral.

Per a Torra i el seu equip legal, aquest assenyalament és "la demostració més evident de la celeritat interessada de la justícia", que és "lenta només quan vol". En aquest punt, el comunicat fa al·lusió a la situació dels polítics presos en la causa contra la cúpula del procés: "Hi ha persones demòcrates que han d’esperar gairebé dos anys a la presó provisional la resolució del seu procés penal. En aquest cas, podem comprovar que la pressa del tribunal per resoldre el cas del president Torra és absoluta".

Així, des de l’oficina del President de la Generalitat parlen d’un assenyalament "marcadament precipitat", pel fet "que s’ha acordat la data del judici oral (31 de juliol de 2019) amb data prèvia a l’acte d’admissió i denegació de proves (2 de setembre)". Això suposa, segons l’equip legal de Torra, un "error processal" contra el qual la defensa exercirà "accions legals pertinents". Els jutges i tribunals "no només han de ser imparcials", sinó que també n’han de tenir l’aparença "i aquesta irregularitat posa en dubte aquesta imparcialitat", afirmen.

El comunicat també alerta que la data del judici coincideix amb el ple del debat de política general en el Parlament, acordat per la Junta de Portaveus encara que encara no convocat. La Fiscalia demana que es condemni a Torra a un any i vuit mesos d’inhabilitació per un delicte de desobediència.

To Top