Esports

Una Cursa en femení

El dia 6 d’octubre se celebrarà a Terrassa la sisena edició de la Cursa de les Dones Eva Diari Sport. La convocatòria de l’AE Mitja Marató s’ha consolidat com una de les apostes més participatives del calendari esportiu de la ciutat i aquest any aspira a superar la barrera dels 2.200 participants de l’edició anterior. Les participants faran front a un recorregut de 5 kilòmetres amb sortida i arribada al Parc dels Catalans. La presentació de la prova es va fer dimecres en un acte que es va desenvolupar a l’oficina de CaixaBank al Raval de Montserrat.

Consolidar el creixement de la cursa és el propòsit que s’han marcat els organitzadors. El nivell d’acceptació d’aquesta idea ha mantingut una línia de millora any rere any. "Si la Mitja Marató és la joia de la corona del nostre calendari, la Cursa de les Dones és la perla", va dir el president de la AE Mitja Marató, David Otero per definir la importància d’aquesta cursa. "Estem convençuts que, en un futur, la Cursa de les Dones superarà la Mitja quant a participació." Otero va afegir la importància del component solidari de la convocatòria, que torna a col·laborar en aquest sentit amb Oncolliga.

Les inscripcions es poden fer fins al 2 d’octubre. El preu fins al mes de setembre és d’onze euros. Després puja a dotze.

Núria Marín, tinent d’alcalde de l’Ajuntament i regidora de polítiques de gènere, va destacar el paper que juga aquesta prova atlètica. "És important fer valdre el paper de la dona en l’esport", va assenyalar. "La xifra de participants puja cada any, amb el valor afegit del seu component solidari que l’han convertit en un referent."

Pere Carneado, director de l’àrea de negoci del Vallès Occidental Terrassa de CaixaBank que és un dels principals patrocinadors de la cursa, va ressaltar el posicionament de la prova com una de les referències del calendari. "Compartim els valors de l’esforç, la superació i el treballa en equip. Per nosaltres és un luxe participar en aquesta activitat", va dir. Finalment, Joaquim Gil, president d’Oncolliga, va agrair el paper solidari d’aquesta iniciativa i la difusió de la seva activitat.

Cinc edicions
La Cursa de les Dones es va posar en marxa l’any 2014 en la línia d’incentivar la participació femenina en les proves promogudes per l’AE Mitja Marató. En la seva primera edició va arribar als mil participants, xifra que s’ha doblat amb escreix arribant a les 2.200 de l’any passat. Janet Becerra va ser la guanyadora de la primera edició, una llista que han completat posteriorment Tània Guerra (2015) i María Ruiz, guanyadora de les tres darreres edicions.

El circuit d’aquesta edició coincideix amb el de la Cursa Santi Centelles que es disputa conjuntament amb la Mitja Marató. També s’han programat activitats lúdiques complementàries el dia de la cursa, con una classe de zumba que es farà després de la cursa.

To Top