Terrassa

L’INS Mont Perdut diu ara que Educació “manipula” les dades 

L’Assemblea Stop Batxillerat Massificat que fa uns dies va reclamar l’apertura d’un segon grup a 2n de batxillerat a l’INS Mont Perdut pel curs vinent ha tornat a insistir en la seva demanda. El col·lectiu, format per pares, alumnes i professors del centre, reitera que té una previsió de 54 alumnes i considera que, a partir de 35, Educació té que assigna un nou grup perquè així ho diu la normativa. L’assemblea ha endurit la seva posició i les crítiques cap al director de Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental, Jesús Viñas, després que aquest últim afirmés que el nou grup no estava justificat ara mateix perquè la matrícula real és de 42 alumnes i no de 54. Viñas també va explicar que havien ampliat la dotació amb un docent més a jornada completa per poder fer desdoblaments del grup de 42 alumnes, per la qual cosa quedaven una ràdio de 21/22 alumnes per aula.

El col·lectiu diu que no comparteix els arguments del director de Serveis Territorials. En un nou comunicat, l’assemblea es referma en el que va denunciar i acusa el director de modificar les dades. En aquest sentit, argumenta que "l’institut va comunicar una previsió de 54 alumnes i que Serveis Territorial el va manipular a 34 alumnes per tal de no superar la ràdio màxima per grup que marca la llei". El comunicat afegeix que "s’han ocultat els 42 alumnes matriculats pel 2n de batxillerat" i que "no s’han tingut en compte altres situacions com els 4 alumnes que, segons el càlcul, aprovaran 1r a les recuperacions de setembre; els 7 que cursaran màteries soltes de segon (repetidors del mateix curs que no l’han superat) i altres que, en tenir-ne pendents de 1r, poden optar per matricular-se d’algunes de 2n".

Un professor, insuficient
El col·lectiu reitera que la dotació d’un professor a jornada completa és "insuficient per garantir la qualitat mínima esperada en un centre públic". L’assemblea reivindica que Serveis Territorials doni més explicacions davant la no apertura d’un segon grup. Alba López, professora del centre i una de les portaveus, va defensar una sola posició. "Si hi ha més de 35 alumnes, que és la ràtio, Educació ha d’obrir un altre grup. Un professor més no resol la situació. Hi ha d’haver més recursos docents i econòmics".

Aquest diari es va posar en contacte amb la direcció del centre perquè pugues manifestar la seva opinió però no va ser possible. Des de la secretaria de direcció van dir que estàvem en converses amb la direcció de Serveis Territorials per aconseguir el segon grup de 2n de batxillerat.

To Top