Terrassa

Un reconeixement al “Suri” més solidari

La sala d’actes Apolo Giménez de Comissions Obreres, a la seva seu del carrer de la Unió, va acollir un homenatge al pintor Floreal Soriguera, el cèlebre "Suri", de part del Casal d’Amistat Catalano-Cubana de Terrassa. L’artista egarenc, fundador i president d’aquesta entitat, va rebre de mans d’Armando Sánchez, membre del Casal i l’encarregat de conduir l’acte, un pergamí com a mostra d’agraïment per tots els seus anys de suport. A l’acte, que també incloïa una xerrada sobre la situació actual de les pensions a aquest país caribeny, a càrrec de l’activista Quim Boix, va comptar amb l’assistència dels cònsols de Cuba a Barcelona, Alain González i Lismara Castro, que també van intervenir.

Sánchez, a tall d’introducció, va iniciar la trobada recordant que el Casal sempre ha "procurat parlar de la situació de Cuba" i va assegurar que la revolució que es va iniciar a aquest país "és una revolució de tots". El representant del Casal d’Amistat Catalano-Cubana de Terrassa va afegir que aquest país, pel que fa a democràcia, "supera a molts països occidentals" i va recordar que "allà no es moren de gana i allà no hi ha desnonaments". A més, va recordar que el Casal de Terrassa, "va ser la primera entitat solidària amb la revolució cubana".

Ja centrat en la figura del "Suri", Sánchez va rememorar que, quan es complien els 25 anys d’existència del Casal, ja se li va entregar una placa de reconeixement a tot el que l’artista terrassenc ha fet per aquesta associació des de la seva fundació, l’any 1977. També va recordar els inicis d’aquesta entitat, "una de les primeres associacions democràtiques" després de la mort del dictador, i va assenyalar que el "Suri" va ser el primer president i "és el nostre president".

El casal està molt viu
Sánchez va comentar que aquest homenatge "és un reconeixement a la seva labor" i va afirmar que "el Casal no mor, està molt viu". Posteriorment es va llegir el que deia el pergamí, que parlava de la gratitud per la seva tasca com a president, i ressaltava "la seva lleialtat i el seu compromís" amb la revolució cubana, que s’havia expressat en "innumerables activitats desenvolupades pel Casal". També destacava "la seva solidaritat amb el poble cubà". L’homenatjat, de 92 anys, va agrair aquesta distinció als presents, que van aplaudir-lo.

Després va intervenir Boix, que va referir-se a la situació dels pensionistes a Cuba. Pel que fa als cònsols, Castro va agrair la solidaritat amb Cuba i va acusar els Estats Units d’una política agressiva contra el seu poble. "Volen escanyar a Cuba econòmicament, però continuem tirant endavant. Som una illa petita que ha sabut fer-se gran i si hem de donar la sang per Cuba, la donarem". González, per la seva part, va assegurar que "Cuba els molesta i es vol eliminar. Curiosament, ningú diu que és un país comunista. Arribarem al nostre destí final, i guanyarem".

To Top