Un any després de la darrera visita institucional, la patronal Cecot ha estat rebuda pel president de la Generalitat, Quim Torra, al Palau de la Generalitat. Antoni Abad y Josep Armengol, president i vicepresident, respectivament, de Cecot, han encapçalat la delegació local. La patronal y Torra han valorat la situació de l’economia, l’empresa i el territori en la trobada. Cecot ha traslladat al president de la Generalitat la necessitat de recuperar el ritme de dinamisme anterior i que, per la seva dimensió i dinamisme social, a Catalunya és factible treballar conjuntament per definir noves governances i implementar-les; planificar infraestructures, gestió pública, tecnologia, medi ambient, projecció internacional, cohesió social, mobilitat i transport, capital humà i economia.
El president de la Cecot ha traslladat també al president Torra la conveniència de definir i consolidar un model de cooperació publico-privat que ajudi a desenvolupar polítiques i serveis globals i complementaris a la ciutadania, seguint la tendència actual a nivell mundial. Per al sector empresarial caldria aplicar el principi de subsidiarietat de manera que es deixés per al sector públic l’oferta de serveis bàsics i els adients per cobrir les primeres necessitats dels ciutadans, reduint les tasques administratives actuals en justificacions, tràmits, etc. en favor d’una major i millor atenció a les persones per part de les persones del sector públic.
Juntament amb Abad i Armengol han participat a la trobada el secretari general de la entitat, David Garrofé, i membres del comitè executiu de la Cecot com Toni Palet (president del Gremi de la Construcció), Manuel Jiménez (president de Cecot Rubí), Dani Puente (vocal), Paco Hoya (president del Cercle Cecot de Joves Empresaris), Xavier Panés (vocal) i Núria Betriu (vocal).
Cecot també ha recordat que cal ajudar a millorar la renta neta de treballadors, d’autònoms i els resultats de les empreses, per això és important un lideratge integrador, que aconsegueixi amplis consensos amb agents econòmics i socials i assolir un finançament més just i que redundi en una fiscalitat més propera a la mitjana de l’estat i d’altres territoris. "No és de rebut que un mal finançament lastri la competitivitat de les empreses i aquest és un punt on hi ha un ampli consens i on el Govern trobarà el màxim de suports". I és en aquest sentit que els membres del comitè executiu han reiterat al president Torra que l’empresariat vol més participació en la pressa de decisions que afectin l’economia i el desenvolupament empresarial.
Infraestructures
Durant la reunió els assistents han compartit la importància de continuar reivindicant la inversió en infraestructures, moltes d’elles crítiques per al desenvolupament del teixit empresarial i l’arrelament de noves empreses als territoris. En aquest punt Abad ha insistit en que cal una estratègia-país compartida per la major part de la societat civil i amb un fort recolzament. "No podem estar sempre queixant-nos de les deficiències de tercers, ens cal plantejar els temes transversals de manera conjunta i consensuada. Recordem l’acte de l’any 2007 per reivindicar les millores de l’aeroport que gran part de la societat civil va recolzar en una trobada a l’IESE. Ens manca finançament, inversions i infraestructures, i en aquest punt hi ha gran consens, doncs treballem per assolir millores".
Digitalització
La Cecot ha demanat al president del Govern que faci passes endavant perquè la seva administració assoleixi el màxim nivell de digitalització i guanyar en eficiència, en especial en aquells processos amb incidència en la gestió de les empreses. Des de l’organització empresarial es considera que Catalunya hauria de liderar amb certa celeritat un procés cap a la digitalització que la posicioni com a motor de canvi i que, en conseqüència, generi la dinàmica d’una transformació digital també en els administrats, assolint uns millors nivells d’eficiència en processos que actualment no aporten valor i sí sobre càrrega administrativa o terminis innecessàriament llargs per determinats tràmits i gestions, "la qual cosa no beneficia ni la generació de nova activitat, ni permet el creixement de l’activitat ja establerta".
L’aprofitament de la revolució energètica i com integrar l’àmbit de la generació d’energia en la marxa de l’economia i en les pròpies llars ha estat un altre aspecte de conversa durant la trobada amb el president Torra. "Sabem que les polítiques energètiques depenen del Ministeri però tenim marge on poder incidir en l’autogeneració i en la generació d’energia en xarxa que podríem analitzar i impulsar", comenta el president de la Cecot, "Catalunya ha de ser referent en generació de renovables i crear base industrial de suport al país".